Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 30 nov 2020

Super Nintendo World in Japan biedt een blik binnen de attracties

Een reis maken naar Japan, dat zit er voorlopig niet in. Het land houdt de grenzen met de aanhoudende coronacrisis dicht. En dat is jammer, want binnenkort wordt Super Nintendo World binnen het Universal park geopend.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Super Nintendo World met de Olympische Spelen in Tokio zou gaan openen. Maar toen dat niet doorging, werd de openingsdatum verplaatst naar begin februari. En nu kunnen we zien dat men er redelijk klaar voor is.

Super Nintendo World opent bijna zijn poorten

We hebben overigens al het één en ander gezien van Super Nintendo World. Dit land binnen het Universal park in de Japanse stad Osaka geeft je het gevoel alsof je echt in de wereld van Mario terecht komt. Maar nu zien we ook de binnenkant van één van de attracties. Het gaat om het kasteel van Bowser, waar jij in de stijl van Mario Kart kunt gaan racen.

Zelf racen is er overigens niet bij. Dit is namelijk een soort achtbaan, maar dan één die niet al te extreem lijkt te zijn. Wel krijg je als bezoeker een speciale AR-bril op. Daarmee kun je tijdens de rit meer het gevoel krijgen alsof je in een Mario Kart-game zit. Daarbij is het mogelijk om diverse power ups op te pakken en die in te zetten.

Meer gamification

Sowieso moet het hele gedeelte van Super Nintendo World je een gevoel geven van een game. Zo krijg je bij de ingang een speciaal device waarmee je binnen het land allemaal munten kan scoren terwijl je rondloopt. Op 4 februari gaan de poorten open. Mocht Japan er nooit voor je in zitten: In 2023 komt het Mario-themapark ook naar Universal Studios in Orlando, de Verenigde Staten.

Reageer op artikel:
Super Nintendo World in Japan biedt een blik binnen de attracties
Sluiten