Yes: de Game Boy is opgestaan uit de dood

De Game Boy. Wie is er niet groot mee geworden? Wij waren er in ieder geval uren zoet mee. Voor iedereen die verlangt naar die tijd van weleer is er nu een kloon van de Game Boy.

2016 leek in het teken te staan van oude bekenden als de Mini NES. Dat we in 2017 nog geen genoeg hebben van die revivals is duidelijk. Het bedrijf ‘Retro-Bit‘ speelt hier perfect op in door een kloon van de Game Boy tot leven te wekken. De naam van deze nostalgische reus? The Super Retro Boy.

super retro boy

Super Retro Boy tot uw dienst

Qua uiterlijk lijkt de Super Retro Boy op de Game Boy, maar laat je niet foppen. De Super Retro Boy combineert het oude naadloos met het nieuwe. Je kunt al je oude Game Boy, Game Boy Color en Game Boy Advance spellen spelen op dit nieuwe apparaat. Alleen dan op een HD-scherm en zo’n tien uur achter elkaar. Alsof dat nog geen reden genoeg is om een vreugdedansje te doen, is de console ook nog eens hartstikke robuust.

Over het prijskaartje zijn we ook te spreken. Duur is-ie met 75 euro niet. Het duurt alleen nog even voordat je er één in je handen hebt. Ze zullen namelijk pas in augustus 2017 op de markt komen. Tot die tijd zul je je moeten vermaken met de Hyperkin. Een case die je iPhone verandert in een Game Boy.