Gaming 29 jun 2018 Jelle van Es

Super Smash Bros. Ultimate Preview: Slaat er op los

Op de afgelopen E3 was er voor de Nintendo Switch niet extreem veel vuurwerk te aanschouwen. Na een sterk eerste jaar, lijkt dit tweede jaar vooral een jaar te zijn van rustig uitbouwen. We hebben al een aantal zeer fijne ports gezien. Ook een aantal titels die eerst voor andere platformen verschenen, komen nu uit op de Nintendo Switch, waardoor er genoeg te beleven is. En eind dit jaar hebben we met Super Smash Bros. Ultimate een enorme klapper van jewelste.

Het is de meest uitgebreide Smash Bros.-game tot nu toe. En dat is eigenlijk ook hetgeen dat je wilt van een game als deze. De basis van de Smash Bros.-game is al een tijdje dik in orde en dan wil je gewoon met zoveel mogelijk verschillende vechtersbazen aan de slag. Tijdens het jaarlijkse After E3-evenement van Nintendo konden we met de game de slag en zijn dit de punten die ons opvielen.

Enorm veel personages in Super Smash Bros. Ultimate

Het meest opvallende aan Super Smash Bros. Ultimate is zonder twijfel het aantal personages waar je mee aan de slag kunt gaan. Er zijn er in totaal 66 om uit te kiezen, waarbij elk personage dat ooit heeft meegedaan aan de serie nu terugkomt. Dat wordt uitgebreid met Ridley uit de Metroid-serie en de Inklings uit Splatoon. Tijdens de demo waren die niet allemaal beschikbaar, maar alsnog wat het een bont gezelschap. Het mooie aan de hoeveelheid personages is dat iedereen net even anders speelt en gevechten elke keer anders aanvoelen.

Super Smash Bros. Ultimate

Chaos ten top

Wat echter altijd hetzelfde is, is de heerlijke chaos. Zeker wanneer je met vier man tegelijkertijd in de arena plaatsneemt, gaan de gevechten alle kanten op. Als toeschouwer is het soms lastig om alles te volgen, maar als je er midden in zit, is het heerlijk om mee te maken. Zeker wanneer twee andere spelers met elkaar in gevecht zijn en jij daar dan tussenkomt en met een enorme klap ze beiden wegknalt. Dat is voldoening zoals dat woord ooit is bedacht.

Super Smash Bros. Ultimate

Gaat iets sneller

Ik ben niet een hele grote Smash-speler, dat moet ik toegeven. Maar als ik de fanatiekelingen hoor die het ook hebben gespeeld, dan geeft bijna iedereen aan dat dit nieuwste deel een stuk sneller speelt en dat animaties soepeler verlopen. Dat lijkt op de lange termijn de gameplay ten goede te komen.

Super Smash Bros. Ultimate

Visueel super strak

Op visueel gebied zit de game strak in elkaar. Met name de vele vrolijke en heldere kleuren vallen mij op een positieve manier op en is iets waar je in één klap vrolijk van wordt. Ook is het goed om te zien dat er veel variatie in de levels is, waarbij een aantal oude arena’s terugkomen. Soms heb je een arena die stabiel blijft, de andere keer verandert deze van layout terwijl je speelt.

Super Smash Bros. Ultimate

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en deals in je mail!
[revue_subscribe]

Wat wil je nog meer?

Hoewel de formule van ‘we geven je meer’ wat goedkoop aanvoelt, kan ik me eigenlijk niet voorstellen wat ik anders zou willen in een nieuwe Smash Bros.-game. Het heeft alle vechters die je je kan wensen, kent veel arena’s om in los te gaan, een berg aan voorwerpen en powerups en ga zo maar door. Het is een bijna verplichte aankoop wanneer je in het bezit bent van een Nintendo Switch.

Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate verschijnt op 7 december en komt dan exclusief uit op de Nintendo Switch. Wil je meer weten over deze console? Bezoek dan ons speciale overzicht hier.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Super Smash Bros. Ultimate Preview: Slaat er op los
Sluiten