Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 1 feb 2019

Super Smash Bros. Ultimate is snelst verkopende Nintendo-game ooit

Het afgelopen jaar eindigde op een mooie manier voor de bezitter van de Nintendo Switch. Super Smash Bros. Ultimate kwam namelijk uit en die game werd zeer goed ontvangen. De reviews van de game waren louter positief, zo ook die van ons. En dit alles heeft er voor gezorgd dat de game uiteindelijk erg goed werd verkocht. Sterker nog, volgens Nintendo is het de best verkopende game van de uitgever ooit.

Super Smash Bros. Ultimate verkoopt uitstekend

Super Smash Bros. Ultimate werd op 7 december van 2018 uitgebracht. En op 31 december van datzelfde jaar waren er al 12,08 miljoen exemplaren van de game verkocht. Daarmee staat de titel inmiddels op de derde plek van de best verkochte games op de Nintendo Switch tot nu toe. De game moet enkel Super Mario Odyssey en Mario Kart 8 Deluxe voor zich houden. Maar die games zijn meer dan een jaar op de markt, terwijl Super Smash Bros. Ultimate de aantallen moest zien te halen in 24 dagen, waarbij er ook nog verschillende feestdagen waren.

Nintendo switch games

De vorige game die de boeken in was gegaan als de snelst verkopende game op een Nintendo-console is overigens New Super Mario Bros. Wii, die uiteraard voor de Wii is verschenen. Deze wist wereldwijd in acht weken 10 miljoen exemplaren te verkopen. Als je het één op één zou doorrekenen, dan ging Super Smash Bros. Ultimate maar liefst twee keer zo snel over de toonbank, terwijl er waarschijnlijk ook minder exemplaren van de Nintendo Switch ten opzichte van de Wii op de markt waren.

Omdat er nu meer dan dertig miljoen Nintendo Switch-consoles zijn verkocht, heeft gemiddeld één op de drie bezitters de game in huis gehaald. Ook dat is een zeer indrukwekkend getal en benadrukt nog meer hoe groot het succes van de game is.

Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Super Smash Bros. Ultimate is snelst verkopende Nintendo-game ooit
Sluiten