Maak kennis met de super sportcar Bugatti Chiron Sport

Jelle van Es 9 mrt 2018 Cars

Er is eigenlijk maar één ding beter dan het rijden in een sport car. Het rijden in een super sport car. En de Bugatti Chiron Sport, die tijdens de Internationale Motorshow van Genève is aangekondigd is zonder twijfel een absolute super sport car. Dit is een ding waarmee je niet moet durven om naar huis te rijden, omdat je bij elke drempel als je een erf op rijdt een halve hartverzakking krijgt. Maar als je wilt scheuren op een circuit of de Duitse snelwegen, dan is de Bugatti Chiron Sport iets om heel erg vrolijk van te worden.

De Bugatti Chiron Sport

De Bugatti Chiron Sport is een absoluut beest en bovendien een prachtig ding om in te rijden. Hij oogt modern en snel als je er alleen al naar kijkt en als je kijkt naar de specificaties van de Bugatti Chiron Sport wordt het eigenlijk alleen maar beter. De auto maakt gebruik van een 8.0 liter 16 cylinder motor, die goed is voor zo’n 1479 paardekracht. Dat is dus net iets meer dan dat in je Volkswagen Polo of Peugeot 208 zit. Maar dan ook echt net. Daarnaast is de auto iets lichter geworden in vergelijking met de ‘gewone’ Bugatti Chiron. Er is zo’n 18 kilo van het gewicht afgehaald en de veren zijn beter in staat om de vele trillingen op te vangen.

Als je er van houdt om snel op te trekken, dan zit je binnen 2,5 seconden op de 100 kilometer per uur. Leuk dus als je voor een rood stoplicht staat te wachten. Iets minder leuk als je dan geflitst wordt in de bebouwde kom waar je eigenlijk alleen maar vijftig mag. Maar daar denken we nu even niet aan.

Bugatti Chiron Sport

Bugatti Chiron Sport

Bugatti Chiron Sport

Bugatti Chiron Sport

Ook van de binnenkant is het een prachtig geheel met elementen van leer en carbon. Wil je meer weten over dit beest, dan kun je terecht op de officiële pagina van de Bugatti Chiron Sport. Wil je meer dikke wagens? Check dan onze speciale auto-pagina.

Reageer op artikel:
Maak kennis met de super sportcar Bugatti Chiron Sport
Sluiten