Super73 baas boven baas met nóg een nieuwe toffe elektrische fiets

De elektrische fiets is niet alleen meer een handige fiets voor ouderen. Je vindt ze tegenwoordig in allerlei soorten en maten. De een nog toffer dan de ander. Zo ook de nieuwste e-bike van Super73.

Eind januari kondigde de fabrikant een nieuwe elektrische fiets onder de naam ‘R-Series’ aan. Daar voegt de Californische fietsfabrikant nog een model aan toe. Dit is de Super73-S2.

Super73 R-series tof? Wat dacht je van nieuwe S2 e-bike

Super73 R-series elektrische fiets werd onlangs onthuld. Die onthulling overschaduwde de aankondiging van de Super73-S2 een beetje. Maar ook dit is een bijzondere elektrische fiets die zeker het uitlichten waard is. Naast het feit dat deze e-bike goedkoper is dan de R-Series, heeft hij ook een interessant ontwerp en features waar je wellicht blij van wordt.

Zoals de naam al doet vermoeden is de Super73-S2 een vervolg op de Super73-S1 e-bike. Het nieuwe model heeft een aantal upgrades gekregen ten opzichte van zijn voorganger. Dat is te zien aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd.

elektrische fiets Super72 2
Super 73-S2 elektrische fiets (Bron: Super73)

Elektrische fiets krijgt upgrade en updates

De eerste versie van de elektrische fiets had geen vering. Dat is opmerkelijk voor een fiets die er off-road-waardig uit ziet. Daar is nu verandering in gebracht. De vernieuwde versie heeft namelijk een voorvork waarvan je de vering volledig naar eigen comfort kunt instellen. Daarnaast heeft de e-bike nieuwe 5-inch dikke banden waardoor je er prima een ritje mee door het bos en de duinen mee moet kunnen maken.

Een andere upgrade van de elektrische fiets is dat zogenaamde over-the-air updates kan ontvangen. Een continue stroom aan upgrades en updates dus! Tenminste, als er iets te vernieuwen valt. De updates worden doorgevoerd via iOS en Android. Dit werkt hetzelfde als bij de R-Series.

Een belangrijke nieuwe feature van de S2 is dat hij een grotere accu heeft dan zijn voorganger. De S1 heeft een 700W accu, maar de S2 heeft een 960W accu. Daar kun je aardig wat kilometers mee afleggen. 64 Kilometer op een volle accu om precies te zijn. Of zelfs meer. Als je bereid bent om zelf ook wat te trappen tenminste.

Super73 e-bike S2
Super73-S2 (Afbeelding: Super73)

Wat deze elektrische fiets mag kosten? Zo’n 1356 euro.

Reageer op artikel:
Super73 baas boven baas met nóg een nieuwe toffe elektrische fiets
Sluiten