Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 16 feb 2017

Briljant: SuperKlaver is Super Mario, maar dan met Geert Wilders als badguy

De toekomst wordt op 15 maart tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2017 beslist. In de kranten, op de televisie en op het internet worden we met debatten en interviews doodgegooid. Maar er is een andere manier om miljoenen te bereiken. Groen Links komt met een briljante videogame: ‘SuperKlaver’.

Dit artikel is onderdeel van onze WANT to Play-rubriek die wij samen met de TonTon Club zijn gestart.

Klaver versus Wilders

Superklaver is een Mario-achtige game die door Groen Links lid Arthur Dingemans (26) is bedacht. Je speelt hierin als partijleider Jesse Klaver. Hij heeft in de game de taak om vier kolencentrales te sluiten.

SuperKlaver

Dat gaat niet zonder slag in stoot. Zo kom je onderweg Geert Wilders tegen. Uiteraard is hij je opponent. Je schakelt hem uit door op ‘m te springen. Een leuke toevoeging, is dat je hem dan eerst de beroemde woorden “doe eens normaal man” hoort roepen.

SuperKlaver

Dingemans heeft het spel in zijn vrije tijd gemaakt. SuperKlaver is hierbij meer als grapje dan als onderdeel van het campagneplan bedoeld. Een leuk feitje is dat ‘ie nog nooit een videogame heeft gemaakt. Hij is dan ook verbaasd van alle aandacht die zijn spel krijgt. Heeft ‘ie zonder het te beseffen een succesformule naar Nederland gehaald?

SuperKlaver

Trump versus Clinton

De afgelopen verkiezingsstrijd in de Verenigde Staten ging ook al samen met videogames. Deze spellen hadden een meer satirische insteek waarbij het hoofdpersonage belachelijk werd gemaakt. Dat is hierbij duidelijk niet het geval. SuperKlaver, let’s go!

Een voorbeeld van zo’n game uit de Staten is ‘Super Trump Wall’. In deze satirische game ben je Trump die zo snel mogelijk een muur probeert te bouwen, terwijl hij Mexicanen bombardeert. Bij elk punt komt er een uitspraak in beeld. Zoals “If Ivanka weren’t my daughter, I might be dating her!” of “The best thing about me is that I’m rich.”

In een ander spel, ‘Hillary’s Cash Dash’, kun je vast raden wie de hoofdpersoon was. Juist, jij speelde als Hillary Clinton. Je bent hierbij een geldwolf die op zoek is naar munten. Ook niet bepaald positief.

Als hoogtepunt waren beide kandidaten samen te zien in het bekende ‘Floppy Candidate’. Dit spel is door de Washington Post ontwikkeld. Deze parodie op het bekende ‘Flappy Bird’ was een groot succes.

Speel SuperKlaver zelf

In de Verenigde Staten kwamen de games partijleiders niet echt ten goede. Dat zou in Nederland met een andere insteek wel het geval kunnen zijn. Wat als jij een vermakelijk spel én belangrijke punten van jouw partij kunt combineren? Jackpot! Zin in een potje? Hier speel je het spel. Ook de games over Trump en Clinton zijn nog te spelen trouwens!

Kun jij je wel vinden in de boodschap achter het spel? Namelijk dat we voor een duurzame samenleving moeten gaan? Dan is deze sector, waar ontzettend veel banen zijn te vinden, ook iets voor jou.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Briljant: SuperKlaver is Super Mario, maar dan met Geert Wilders als badguy
Sluiten