Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn E-bikes 15 jul 2020

Superstrata komt met op maat 3D-geprinte elektrische fiets

Op het gebied van de elektrische fiets is er vandaag de dag veel mogelijk. Je hebt al modellen die je voor iets van 1.000 euro bij de Lidl koopt en varianten die prijskaartjes hebben van een kleine auto. Superstrata wil daar nu iets extra’s bij toevoegen met een op maat 3D-geprinte unibody carbonfiber fiets en e-bike.

Het interessante aan deze Superstrata, die de naam van het bedrijf heeft gekregen, is dat hij volledig naar jouw wens wordt gemaakt. Daarnaast moet het een zeer lichte fiets en elektrische fiets gaan worden, omdat er gebruik wordt gemaakt van carbonfiber thermoplastic composietmateriaal.

De Superstrata fiets en elektrische fiets

Volgens de makers van de Superstrata onderscheid deze fiets en elektrische fiets zich omdat het frame uit één stuk bestaat. Dit in tegenstelling tot andere carbonfiber fietsen met frames die bestaan uit tientallen, aan elkaar gelijmde en gemonteerde onderdelen van oudere composietmaterialen. Deze andere soorten fietsen zouden ook zeer kwetsbaar zijn, terwijl dit frame stevig moet worden. Daarnaast is het dus licht. De complete fiets moet tussen de 7,5 een 11 kilo gaan wegen, afhankelijk van het type en de framehoogte.

Er komen twee verschillende soorten op de markt. Ten eerste heb je de normale fiets, die de Terra wordt genoemd. Interessanter is de elektrische fiets die de Ion als naam mee krijgt. Deze moet je binnen twee uur volledig kunnen opladen en heeft dan een bereik van 90 kilometer. Verder zitten er verschillende snufjes in zoals GPS, een anti-diefstal-systeem, een port om je smartphone mee op te laden en ga zo maar door. De Superstrata moet in december van dit jaar uitkomen. Op dit moment loopt er een Indiegogo-campagne voor de fiets en de elektrische fiets, maar die is nu al als succesvol bestempeld. Daar kun je hem als introductieprijs voor iets van 1.600 euro scoren, maar heb je natuurlijk wel te maken met een project dat tegen wat problemen kan oplopen. In het verleden heb ik zelf heel wat Indiegogo-projecten gesteund waarbij het uiteindelijke product minder goed was dan verwacht of waarbij ik veel langer moest wachten dan de beloofde datum.

Superstrata
De Superstrata (Afbeeldin: Superstrata)

Meer over e-bikes

Liever een fiets die je nu kunt scoren? Werp dan eens een blik op onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Superstrata komt met op maat 3D-geprinte elektrische fiets
Sluiten