Surface Earbuds kosten 220 euro: is dit een geduchte AirPods-concurrent?

Microsoft heeft laten weten dat de Surface Earbuds vanaf 5 juni aanstaande te koop zijn voor een bedrag van maar liefst 220 euro. De draadloze oordoppen, met Microsoft 365-integratie, werden vorig jaar al aangekondigd. Is dit een geduchte concurrent voor de populaire AirPods van Apple?

Dit zijn de eerste draadloze oordoppen die Microsoft uitbrengt. Daardoor staat er veel op het spel: er zijn namelijk ontzettend veel bedrijven die eigen, draadloze oordoppen hebben. Zo heeft Apple natuurlijk de AirPods, waarmee je onder meer toegang krijgt tot Siri, een gemakkelijke installatie en verschillende sensoren die ervoor zorgen dat het gebruik heel aangenaam is. Het zijn echter geen goedkope dingen: als je de Pro koopt met draadloze oplaadcase en ruisonderdrukking, dan ben je meer dan 250 euro kwijt.

Dit zijn de Surface Earbuds

Met een prijs van 220 euro zit Microsoft nou niet bepaald aan de onderkant van de markt. Maar de Surface Earbuds zijn echt niet de duurste draadloze oordoppen van dit moment. Varianten van Apple en Sony kunnen duurder uitvallen. Het grootste nadeel dat meteen opvalt aan de oordoppen van Microsoft, is dat ze geen actieve ruisonderdrukking hebben. En dat terwijl het bedrijf het product eerder nog uitstelde, om alle details in één keer goed te krijgen. Maar nu blijkt dat dit om software ging: qua software is alles nu wel in orde.

Software is hier belangrijk, omdat er een ‘schermloze’ integratie is met Microsoft 365. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid e-mails en Word-documenten te dicteren. Met de draadloze oordoppen is het ook mogelijk om live-ondertiteling en vertalingen in PowerPoint te realiseren. Net als veel andere oordoppen in dit segment, worden ook de Microsoft Earbuds geleverd met een draadloze oplaadcase. Daarnaast moet je rijk en meeslepend Omnisonic-geluid ervaren en kan Spotify met een drievoudige tik op beide oortjes, direct vanaf de Android-telefoon worden beluisterd. Middels touch controls kun je inkomende oproepen beantwoorden of van muziek wisselen, zonder dat zij de telefoon erbij hoeven te pakken.

Prijs en beschikbaarheid

Surface Earbuds zijn vanaf 5 juni leverbaar en in eerste instantie exclusief verkrijgbaar bij Microsoft Store. De adviesprijs is 219,99 euro

Microsoft (persbericht)

Reageer op artikel:
Surface Earbuds kosten 220 euro: is dit een geduchte AirPods-concurrent?
Sluiten