Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 10 juli 2018

Microsoft onthult goedkope 10-inch Surface Go tablet

Eén van de meest indrukwekkende tablets van dit moment is de Surface Pro. Het is een tablet die wat aan de grote kant is en behoorlijk krachtig is. Via een kickstand met toetsenbord kun je hem dan perfect gebruiken als alternatief op een laptop. Het enige nadeel is dat hij wat prijzig is. Wat dat betreft is de Surface Go tablet een goed alternatief. Deze heeft Microsoft zojuist aangekondigd.

Surface Go is een slagje kleiner

Het is voor het eerst sinds 2014 dat er een nieuw model in de Surface-reeks komt en de Surface Go is qua idee redelijk gelijk aan de Pro. Zo heeft dit ook een kickstand met een toetsenbord en kun je gebruik van een pen om daar mee te gaan werken.

De Surface Go maakt gebruik van een scherm van een resolutie van 1800 bij 1200, kent een frontfacing camera die je gezicht herkent om op die manier in te loggen en kan op een doch aangesloten worden om zo op een beeldscherm te werken. Ook zit er een extra USB-C 3.1 port in om je device op te laden of om data te delen met andere devices.

Er komen twee varianten van de Surface Go. Voor 399 dollar krijg je 4 GB RAM en 64 GB eMMC opslagruimte. Wil je een iets krachtigere versie, dan kun je ook kiezen voor een variant van 549 euro. Deze is uitgerust met 8 GB RAM en 128 GB SSD.

Als je hem zou vergelijken met de iPad, dan is hij net een tikkie zwaarder en vallen met name de nogal dikke bezels op, wat wat gedateerd overkomt. In eerste instantie komt de Surface Go alleen als een WiFi-variant uit, maar later dit jaar komt er een ook een variant die gebruik maakt van een Sim-kaart om op te werken. De Surface Go moet in augustus op de markt worden uitgebracht.

Surface Go

Wil je meer weten over de Surface Pro? Lees dan dit handige artikel.

Reageer op artikel:
Microsoft onthult goedkope 10-inch Surface Go tablet
Sluiten