‘s Werelds eerste drijvende surf pool werkt zonder waterverspilling

Een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in onderdelen voor wake parks heeft ‘s werelds eerste drijvende surf pool gemaakt. Dat wordt surfen in landen als Nederland, zonder waterverspilling.

De UNIT Surf Pool is revolutionair

Het in Keulen gevestigde UNIT Parktech heeft een golfslagbad gemaakt dat zonder al te veel moeite kan worden geïnstalleerd in een natuurlijke omgeving als een meer, rivier of stille zee. De UNIT Surf Pool produceert golven voor zowel beginnende surfers als gevorderden.

Het drijvende zwembad dat kunstmatige golven produceert, is beschikbaar in verschillende breedtematen: 8, 10, 12, 14 en 16 meter. En het ingenieuze is dat de UNIT Surf Pool gebruik maakt van het water en de natuurlijke waterstroom van een rivier of meer. Geen waterverspilling, dus.

“We denken dat dit een revolutie is voor surfliefhebbers die niet aan de kust wonen”, zegt het bedrijf in een statement. “De UNIT Surf Pool heeft geen chemische waterbehandelingen nodig en verwerkt 15.000 liter water per seconde met een verbruik van minder dan 340 kW per uur.”

surf

Meer dan alleen surfen

Je kunt overigens meer dan alleen surfen in de UNIT Surf Pool. Te weten dat het kunstmatige golfslagbad naast surfplanken ook geschikt is voor kajaks, bodyboards, en SUP-boards. Wij zeggen: laat maar komen naar de meren en rivieren in Nederland, om lekker te surfen in eigen land.

Na bestelling (provincies en gemeentes lezen jullie mee?) wordt de surf pool geleverd in containers, waar dan ook ter wereld. Na ontvangst duurt het slechts twee weken voordat het drijvende bad van UNIT Parktech is geïnstalleerd en klaar is voor gebruik.

Dit artikel verscheen eerder op Manners.

Hoe werkt het drijvende golfslagbad?

Volgens UNIT Parktech pompt het systeem water vanuit de bron naar binnen. Vervolgens drijft de zwaartekracht het water naar een gebied met stilstaand of langzaam stromend water. Dankzij het natuurkundige fenomeen ‘hydraulische sprong’ wordt uiteindelijk een kunstmatige golf geboren. ‘s Werelds eerste Unit Surf Pool opent in maart 2018 in het Duitse Langefeld. Een alternatief is overigens de Wavegarden-technologie. Ook een super techniek om golfsurfen in Nederland nog populairder te maken.

Reageer op artikel:
‘s Werelds eerste drijvende surf pool werkt zonder waterverspilling
Sluiten