Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 15 jan 2018

Sweatcoin: gratis digitale munten verdienen met je stappen

Ondertussen is de eerste week van 2018 alweer achter de rug. De kans is groot dat je nog steeds netjes je voornemens volhoudt. De kans is nog groter dat je voornemens met sporten te maken hebben. Sweatcoin gaat je daarbij helpen. Althans, in de toekomst.

Sweatcoin: munten verdienen met je stappen

Sporten is vaak geen probleem als je eenmaal bezig bent, maar een flinke beloning helpt natuurlijk altijd. Maak kennis met een mobiele app genaamd Sweatcoin. Cryptocoins zijn helemaal in, zoals je in ons speciale dossier kunt ontdekken. Van Ripple en Tether tot Bitcoin: men is massaal aan het investeren.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Sweatcoin hardlopen

Sweatcoin zorgt ervoor dat je geen geld hoeft te investeren. In plaats daarvan verdien je munten door te zweten. De app voor Android en iOS telt elke dag je stappen. Aan het eind van de dag worden die stappen netjes omgezet in een digitale munteenheid genaamd Sweatcoin. Een soort coins minen dus, maar dan milieuvriendelijk en gezond. Wist je trouwens dat je Bitcoin kunt minen met je smartphone? Hier lees je hoeveel dat oplevert.

Een lancering in Nederland staat op de planning. Nog even geduld hebben dus.

Met de verdiende Sweatcoins kun je vervolgens ook echt producten kopen. Denk aan Paypal-tegoed, maar ook smartphones zoals de iPhone X. De app is bovendien helemaal gratis. Er is echter een catch: je moet de applicatie altijd op de achtergrond aan laten staan. Hetzelfde geldt voor GPS, omdat Sweatcoin immers je stappen in kaart moet brengen. Oftewel, je accu zal een stuk sneller leeglopen. In de app zit gelukkig een zuinigere modus, maar dan verdien je minder munten.

Slecht nieuws

Oh ja, ook goed om te weten: stappen tellen alleen als je buiten bent. De lopende band of al je sprintjes de trap op tellen dus niet. Maar hoeveel leveren je stappen dan op? Volgens enthousiaste gebruikers krijg je voor elke duizend stappen ongeveer 1 Sweatcoin. Met 10.000 stappen per dag kun je binnen twee maanden bijvoorbeeld al een FitBit Flex aanschaffen. Althans, mits je in Amerika, Engeland of Ierland woont.

Sweatcoin hardlopen

Slecht nieuws dus. Sweatcoin werkt met specifieke merken samen om producten aan te bieden, waardoor de app nog niet overal wordt uitgerold. Een lancering in Nederland staat op de planning. Nog even geduld hebben dus. Geef je op voor onze nieuwsbrief om als eerste te weten wanneer de app hier uitkomt. Check ondertussen welke cryptocoins nu het investeren waard zijn.

Reageer op artikel:
Sweatcoin: gratis digitale munten verdienen met je stappen
Sluiten