Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 7 aug 2017

Dit slimme stopcontact verstopt al je smarthome technologie in de muur

Met de komst van steeds meer slimme apparaten zoals lampen, speakers en beveiligingssystemen wordt je huis maar voller en voller. De makers van het Swidget stopcontact proberen totale chaos te voorkomen door behoorlijk wat smarthome apparaten netjes in de muur te verwerken.

Swidget lijkt op een normaal stopcontact, maar daar houdt de vergelijking op

Swidget lijkt op een normaal stopcontact en wordt ook geïnstalleerd op het bestaande elektriciteitsnetwerk in je huis. Je kunt Swidget ook als een stopcontact gebruiken, maar de ware kracht schuilt in de verschillende modulaire componenten die je invoegt. Deze toveren het stopcontact om tot allerlei verschillende smarthome apparaten. Via de app kun je deze vervolgens beheren.

Swidget stopcontact

Van Bluetooth speaker, tot lamp en camera

Zo is er een module om te monitoren welke aangesloten apparaten de meeste elektriciteit verbruiken. Je kunt ook je stopcontact omtoveren tot Bluetooth speaker, beveiligingscamera, nachtlampje, USB oplader, aromatherapie dispenser en Wifi-versterker. Hoewel de lijst al behoorlijk lang is, zijn er nog tal van mogelijkheden.

Swidget stopcontact

Ondersteunt verschillende protocollen en smarthome apparaten

Hoewel de verschillende componenten op zichzelf staand gebruikt kunnen worden, kunnen ze ook verbonden worden aan een groeiend aantal systemen via wifi, Z-Wave of ZigBee. Op deze manier is het dus mogelijk om Swidget te gebruiken in combinatie met een behoorlijk aantal smarthome producten. Ook is het mogelijk om het slimme stopcontact en de verbonden apparaten instructies te geven via bijvoorbeeld Google Home, Alexa en Nest.

Ontwerp zelf een slimme module

Zoals veel nieuwe smarthome apparaten is Swidget een Kickstarterproject. Voor een bedrag van 53 dollar inclusief verzendkosten krijg je één Swidget met een wifi module. Als je zelf een geweldig idee hebt voor een module, is er een ontwikkelaarskit beschikbaar voor 500 dollar. Hiermee krijg je alles in huis om zelf aan de slag te gaan. Verwacht wordt dat de stopcontacten in juni 2018 geleverd worden. Ontwikkelaars kunnen in oktober dit jaar al aan het werk.

Dit slimme stopcontact is een extreme uitbreiding van de Wallflower stekker. Deze maakt van je fornuis een slim apparaat en zorgt ervoor dat er nooit meer brand ontstaat door vergeetachtigheid.

Reageer op artikel:
Dit slimme stopcontact verstopt al je smarthome technologie in de muur
Sluiten