Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 mei 2018

Deze Nintendo Switch-achtige console draait op Android

We hebben het afgelopen jaar al flink wat ge-orakeld over de Nintendo Switch. Het is een spelcomputer die van twee markten thuis is. Enerzijds is het een spelcomputer waarmee je op het grote scherm games kunt spelen. En anderzijds kun je hem als handheld gebruiken en overal mee naar toe nemen. Nintendo gebruikt met veel plezier dan ook de term altijd en overal je favoriete games spelen en dat klopt. Het heeft er voor gezorgd dat de Nintendo Switch goed is verkocht en dat de consumenten er ook erg blij mee zijn. Wat dat betreft is het niet gek dat er nu het bedrijf Wonder is, dat een zelfde soort succes wil creëren. Maar dan een hybride die op Android draait.

Een Nintendo Switch-achtige Android-console

En met de combinatie met Android is onze interesse eigenlijk al gelijk verdwenen. Er zijn namelijk maar weinig games die een console-achtige kwaliteit bieden, waardoor je in de praktijk eigenlijk gewoon een smartphone-achtige game op je tv speelt wanneer je de console in dock-modus hebt staan.

Android Wonder console

Voor de duidelijkheid: het gaat om een smartphone met een groot scherm die je dus ook makkelijk op de tv kunt aansluiten. Naast de bovenstaande afbeelding, die afkomstig is van The Verge die een interview heeft gehad met de bedenker, zien we er eigenlijk niks van. Op die manier is het dus nog extra lastig om je voor te stellen wat je er precies mee kunt gaan doen. Naast het kunnen spelen van een game, moet het ook mogelijk zijn om gebruik te maken van andere vormen van media. Zo kun je makkelijk naar Netflix kijken via je smartphone op je tv. Het enige nadeel is dan wel weer dat je tijdens de saaiere momenten in een serie niet naar je telefoon kunt grijpen om op social media te klagen over de serie.

De smartphone hybride van Wonder komt pas ergens in 2019 uit, dus we moeten er nog even op wachten. Wil je nu meer weten over de Nintendo Switch? Dan hebben we hier een handig overzicht.

Reageer op artikel:
Deze Nintendo Switch-achtige console draait op Android
Sluiten