Gebruik bedraad internet op de Nintendo Switch met deze Ethernet Adapter

Sinds kort heeft Nintendo voor de Nintendo Switch de online service gelanceerd. Daarmee moet je nu betalen om online games te spelen. Daarvoor krijg je dan wel een extraatje zoals de mogelijkheid om tijdens zo’n lopend abonnement oude NES-games online te spelen. De verwachting is dat met deze service steeds meer games op de Nintendo Switch gebruik maken van een online verbinding. En als je de beste verbinding wilt hebben, dan is het spelen met een ethernetkabel de beste oplossing. De Nintendo Switch heeft echter geen ethernetport. Gelukkig kun je dat oplossen met deze Ethernet Adapter.

De AmazonBasics USB 3.0 to 10/100/1000 Gigabit Ethernet Adapter

Het gaat om de AmazonBasics USB 3.0 to 10/100/1000 Gigabit Ethernet Adapter, die je hier kunt bestellen. Deze sluit je dus aan op je ethernetkabel en vervolgens plug je hem als dongle in je Nintendo Switch-dock. Als het goed is moet je dan in Docked-modus gebruik kunnen maken van snel bedraad internet. Daarmee haal je niet alleen games sneller binnen, het moet er ook nog eens voor zorgen dat het online spelen van games stabieler loopt.

Ethernet Adapter

Op die manier heb je de perfecte ervaring met een game als Splatoon 2, maar straks ook met nieuwe Smash Bros die begin december uitkomt. Het enige probleem is dat de Ethernet Adapter nu nog niet beschikbaar is, dus weten we ook niet in hoeverre dit echt gaat werken en of het een voordeel oplevert. Het enige dat je nu kunt doen is hem pre-orderen zodat je hem automatisch binnen krijgt wanneer hij daadwerkelijk beschikbaar is.

Ethernet Adapter

Daarnaast is de Ethernet Adapter ook voor andere devices te gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld een handig device om te gebruiken bij je Macbook die tegenwoordig ook geen ethernet-aansluiting meer heeft, maar wel grote bestanden moet downloaden. Ook dan geldt dat een verbinding met een kabel een stuk sneller is dan een WiFi-verbinding. Wil je meer weten over de Nintendo Switch? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Gebruik bedraad internet op de Nintendo Switch met deze Ethernet Adapter
Sluiten