Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 jul 2018

Eye Theater: Nintendo Switch altijd op een groot scherm spelen

Wie in het bezit is van een Nintendo Switch heeft in principe twee keuzes. Of je zet de Nintendo Switch in zijn dock en speelt op die manier je favoriete games op tv. Of je gebruikt hem in de handheld-modus terwijl je onderweg bent. Als je echter op bed ligt, dan kun je de games enkel op een klein scherm spelen. Tenzij je deze nieuwe gadget in huis haalt en zo zonder tv het gevoel krijgt dat je je favoriete game op een enorm scherm beleefd.

Een enorm groot scherm dankzij de Eye Theater

Deze gadget heet overigens de Eye Theater en is een gadget die je zowel voor je Nintendo Switch als je smartphone zou kunnen gebruiken. Zolang er maar sprake is van een USB-C aansluiting. Via die kabel wordt het signaal van het beeldscherm doorgestuurd naar een bril en die zet je net als een VR-bril op je kop. Op die manier heb je het gevoel dat je naar een beeldscherm van 120 inch zit te kijken. Daarbij heb je overigens nog wel steeds een resolutie van 1.280×800, dus echt heel scherp zullen je beelden waarschijnlijk niet gaan worden.

Eye Theater Switch

Je kunt dit overigens niet in de trein gaan doen, want je hebt wel een stroompunt nodig om alles van stroom te voorzien. Daarnaast moet je redelijk diep in de buidel tasten voor een simpele gadget. De Eye Theater komt binnenkort in Japan uit en gaat daar omgerekend zo’n 160 euro kosten.

Eye Theater Switch

Uiteraard is het nog maar de vraag of dit stukje technologie ook bij ons uit gaat komen en wat het dan gaat kosten. Tot die tijd zul je je games op een ‘normale’ manier moeten spelen op de Nintendo Switch. Gelukkig is er wel genoeg te beleven. Hier vind je een overzicht van wat er allemaal speelt rondom de fijne spelcomputer.

Reageer op artikel:
Eye Theater: Nintendo Switch altijd op een groot scherm spelen
Sluiten