A de Jong
A de Jong | LinkedIn 20 mrt 2017

SXSW 2017: de coolste gadgets en innovaties

Afgelopen week vond in Austin, Texas het festival SXSW (South by Southwest) plaats. Wat in 1987 ooit begon als festival met uitsluitend muziekbands, is inmiddels uitgegroeid tot een evenement waar innovatie de hoofdrol speelt. Dit zijn de vijf coolste technische ontwikkelingen van SXSW 2017.

Pizza Hut Pie Tops

De Pizza Hut heeft een sneaker ontwikkeld waarmee je met één druk op de tong een pizza kunt bestellen. De techniek zit in je rechterschoen.

Als je op de tong van de rechterschoen drukt, wordt de bijbehorende app op je smartphone geopend en hoef je alleen in te voeren welke pizza je wilt. Vervolgens wordt deze besteld bij de dichtstbijzijnde vestiging. Score!

HiMirror

Een spiegel die je vertelt welke make-up je moet dragen, welke crème het meest geschikt is voor het weer van vandaag, en dat je wat extra slaap nodig hebt. De Boze Koningin uit Sneeuwwitje zou zich in haar graf omkeren als ze dit las.

HiMirror is is op SXWS 2017 gepresenteerd als de eerste smart mirror. Als je nog geen make-up of crème op hebt, laat je een foto van je nemen. De spiegel detecteert donkere en rode vlekken, kringen rond de ogen, rimpels, poriën en fijne lijntjes. Daarna vertelt je ‘persoonlijke schoonheidsconsultant’ wat je het best kunt doen.

null

Of de HiMirror écht de eerste smart mirror is, is nog maar de vraag. In Amsterdam staat een 3D-scanspiegel die binnen één minuut je lingeriemaat bepaalt. En heb je deze spiegel die draait op iOS al gezien?

3Doodler

De 3Doodler is een succesverhaal. Via Kickstarter werd 3,9 miljoen dollar opgehaald voor de eerste goed werkende 3D-pen. Inmiddels zijn er een miljoen pennen in productie gegaan.

Op SXSW 2017 kon je zien waartoe de 3D-pen allemaal in staat is. Zoals het ‘tekenen’ van de Eiffeltoren.

Face2Face

Deze software maakt het mogelijke om realtime Youtubevideo’s te manipuleren, een demonstratie was te zien op SXSW 2017.

Face2Face maakt een analyse van de mimiek van een persoon in een video, die je met je eigen mimiek kunt bewerken. Poetin en Trump pesten was nog nooit zo leuk.

New Dutch Wave House

Het Holland Heineken House is al jaren een begrip, dus waarom geen New Dutch Wave House? Ja, Nederland doet het goed in de techwereld.

Tijdens SXSW 2017 verzorgden Nederlandse innovators keynotes, workshops en paneldiscussies. Ook werd er door vijftien Nederlandse start-ups een pitch battle georganiseerd. ADE (Amsterdam Dance Event) verzorgde het muzikale programma.

Gadgets en festivals gaan sowieso goed samen. Over een paar maanden barst het festivalseizoen weer los en het is nooit vroeg genoeg om vast te beginnen met de voorbereidingen. Deze gadgets maken festivals nog leuker.

Reageer op artikel:
SXSW 2017: de coolste gadgets en innovaties
Sluiten