Met dit horloge maak je on-the-go je eigen muziek op een mini synthesizer

Tegenwoordig lopen we niet meer rond met walkmans of discmans om onderweg van muziek te kunnen genieten, maar zijn onze smartphones prima in staat om onze favoriete playlists af te spelen. Ook de makers van Synthwatch gaan ervan uit dat je on-the-go een muziekje wilt beluisteren, maar bedachten dat je je tunes misschien ook wel zelf zou willen maken. Het resultaat van hun brainstormsessies is een horloge dat meteen ook een mini synthesizer is.

Jezelf uiten in muziek

Muziek wordt al sinds de antieke tijd gebruikt als het middel om emoties te uiten. De bedoeling van Synthwatch is om mensen de mogelijkheid te geven om hun emoties te allen tijde meteen om te kunnen zetten naar een tune, zodat die beat die je in je hoofd hebt niet voor eeuwig verloren gaat. De makers van het horloge gingen aan de slag om hun fantasie tot werkelijkheid om te toveren en na twee jaar hadden ze een product om te laten zien.

Synthwatch horloge

Horloge  synthesizer

Het horloge ziet er zoals gezegd uit al een mini synthesizer inclusief mini toetjes en een display. De toetsen zijn in het midden iets naar boven gebogen, zodat zelfs iemand met de meest worstige vingers ermee aan de slag zou kunnen. Je kunt met het ding alleen werken om je muziek te mixen, maar je krijgt veel meer opties door het apparaat te koppelen aan je smartphone. Er is namelijk een bijbehorende app met meer dan 200 geluiden en een sequencer om helemaal uit je dak te gaan. Ook kun je je kersverse tunes meteen opslaan om aan je vrienden te laten horen.

Kickstarter project

Kickstarter is natuurlijk de plek om producten te promoten die wat “out there” zijn en we vinden de Synthwatch dan ook terug op de site als project. Als je er één wilt bemachtigen kun je dat bewerkstelligen met een pledge van 450 euro. Op het moment hebben ze echter nog lang hun investeringsdoel nog niet bereikt en dat zou misschien riskant kunnen zijn. Als genoeg mensen aan de andere kant pledgen zullen de makers nog extra dingen toevoegen aan het horloge, zoals de mogelijkheid om ook akkoorden te spelen in plaats van een enkele toon per keer.

Mocht je nou geen zin hebben om op je pols met je muziek bezig te gaan, heeft Google een andere optie voor je. Met Song Maker kun je namelijk gewoon in de browser aan de slag zonder extra software.

Kickstarter

Reageer op artikel:
Met dit horloge maak je on-the-go je eigen muziek op een mini synthesizer
Sluiten