Mark Hofman
Mark Hofman Tech 24 dec 2018

T-Mobile werkt met Samsung aan 5G smartphone

Waar AT&T, Verizon en Sprint al hadden aangekondigd dat ze een 5G smartphone in productie gaan brengen, bleef het rondom het gigantische T-Mobile redelijk stil. Echter komt de provider met het nieuws naar buiten dat het toch aan de haal gaat met de productie. Een productie die ondersteund gaat worden door Samsung.  

Samsung en T-Mobil maken 5G smartphone

We hebben het afgelopen jaar veel verschillende nieuwe smartphone features voorbij zien komen. Het jaar 2018 werd op de valreep nog het jaar van de zogeheten “Hole Punch” notch en 2019 gaat zonder twijfel ook een uniek randje krijgen. Waar Samsung dan wel haar opvouwbare smartphone gaat uitbrengen, is 5G een feature die we geregeld tegen gaan komen op de markt. Iets waar Amerikaanse providers als Verizon, AT&T en Sprint mee aan de haal gaan. Waar zij een 5G smartphone gaan ontwikkelen, bleef het rondom T-Mobile nog een beetje stil. Maar de kogel is door de kerk: de provider komt met een eigen 5G toestel en krijgt daarbij hulp van Samsung.

Samsung DJ Koh Galaxy S10

T-Mobile heeft haar samenwerking met Samsung officieel aangekondigd. Het bedrijf slaat de handen ineen met de producent om een eigen 5G smartphone in 2019 op de markt te brengen. In een blog laat CTO Neville Ray weinig over van de concurrenten. T-Mobile heeft er goed over nagedacht en alles goed gepland, waar volgens het bedrijf de concurrenten dat niet deden. Volgens de CTO hebben de providers hun toestel veel te snel aangekondigd, maar doet T-Mobile nu ook mee met de hype.

“T-Mobile werkt ook aan zo’n smartphone en daarnaast ook andere 5G apparaten met andere OEMs en Chipset fabrikanten.”

Het bedrijf gaat in 2019 meerdere 5G apparaten lanceren welke over een breed spectrum gebruikt kunnen worden. Kortom: 2019 wordt een bijzonder jaar voor klanten van T-Mobile, zo zegt het bedrijf zelf. Wat het toestel precies te bieden heeft weten we niet, maar daar zullen we begin 2019 meer over gaan horen.

Reageer op artikel:
T-Mobile werkt met Samsung aan 5G smartphone
Sluiten