RepAir t-shirt gaat de wereld redden op een wel heel innovatieve manier

De mode-industrie staat bekend als een van de grootste vervuilende industrieën die er is. Als consument kun je er rekening mee kopen waar je kleding koopt, en hoe vaak je nieuwe kleding koopt. Vanuit de industrie komen er gelukkig zo nu en dan toffe initiatieven voorbij. Neem bijvoorbeeld het RepAir t-shirt dat is ontworpen door het ondergoed-label Kloters.

Dit t-shirt is magical

RepAir is niet zomaar een t-shirt. Het is volgens de ontwerpers namelijk een kledingstuk met zero impact. Daar komt bij dat het shirt de uitstoot van twee auto’s kan opvangen. What? Het t-shirt van kloters is naar eigen zeggen het eerste slimme shirt ter wereld die de lucht om zich heen schoonmaakt.

RepAir

RepAir zuivert de lucht

Het t-shirt kan lucht zuiveren door het bijzondere materiaal waarvan het gemaakt is. Het materiaal dat ”The Breath” wordt genoemd is gemaakt door het Italiaanse techbedrijf Anemotech. RepAir is voorzien van een borstzakje waar een anti-bacterieel carbongaasje in is verwerkt. Deze absorbeert vervuilde lucht zoals stikstofoxide en zwaveloxiden.

In het persbericht dat Kloters heeft verspreid laat het bedrijf weten dat het lanceren van het t-shirt een nieuwe mogelijkheid biedt aan iedereen om vervuiling van het milieu tegen te gaan. Met RepAir wil het een voorloper zijn in duurzame mode. De slogan ‘Can a T-shirt save the world‘ is natuurlijk niet serieus bedoeld, maar laat je wel nadenken over de mogelijkheden van verduurzaming op kleine schaal.

Het katoen van het shirt wordt in Italië verbouwd met minder water dan het meest gangbare katoen, en er worden ook geen pesticiden gebruikt. Het shirt is echter niet te recyclen.

Nog een t-shirt nodig?

Ben jij wel benieuwd naar dit innovatieve shirt? Houd dan de Kickstarter campagne in de gaten van het bedrijf. Later deze maand zal RepAir worden gelanceerd op de Kickstarter-pagina.

RepAir

Op zoek naar meer duurzame ecologisch geproduceerde en innovatieve kleding? Check dan ook deze toffe sneakers van Veja.

Reageer op artikel:
RepAir t-shirt gaat de wereld redden op een wel heel innovatieve manier
Sluiten