Tablet oorlog: Amazon maakt de iPad Mini belachelijk op hun homepage

Het blijft druk rondom de tabletmarkt. Op de homepage van Amazon staat namelijk een grote advertentie waarin Amazon’s tablet, de Kindle Fire HD wordt vergeleken met de iPad Mini. Logisch dat dit niet om een promotie van de iPad Mini gaat.

Bovenaan de advertentie is de volgende quote van Gizmodo.com te zien: “… your [Apple‘s] 7.9-inch tablet has far fewer pixels than competing 7-inch tablets! You’re cramming a worse screen in there, charging more and accusing others of compromise? Ballsy.”

‘Much More for Much Less’
Op de advertentie is te zien dat de iPad Mini een aantal tekortkomingen heeft, maar dat de Kindle Fire HD op deze punten wel presteert. Het gaat hier om de resolutie (216p per inch vs. 163p per inch), het bekijken van HD-films en HD-tv, het geluid (dual stereo vs. mono) en de super snelle WI-FI. Als laatste wordt de prijs benadrukt. De Kindle Fire HD is namelijk een stuk goedkoper – 199 dollar – dan de iPad Mini die 329 dollar kost.

Eigenlijk is deze advertentie niet echt nodig, want Amazon liet woensdag al weten dat er een recordaantal Kindle Fires verkocht zijn. De iPad Mini is bijna niet meer te pre-orderen, dus ook die verkoop valt niet tegen. Maar goed, het is altijd interessant om te zien hoe ver merken willen gaan om hun producten te promoten. Uiteindelijk moet je er gewoon voor zorgen dat je zelf de betere tablet maakt en verkoopt. Welke tablet vinden jullie interessanter om aan te schaffen?

Reageer op artikel:
Tablet oorlog: Amazon maakt de iPad Mini belachelijk op hun homepage
Sluiten