Barry Kraakman
Barry Kraakman Home 15 apr 2015

Tado’s slimme thermostaat weet (gelukkig) waar jij uithangt

Nest thermostaat is hét voorbeeld van the internet of things: apparaten binnen het huishouden die slimmer worden doordat ze met elkaar in verbinding staan. Daarnaast is het een van de eerste bedrijven die zich richtte op de saaie maar cruciale producten binnen het huis waarvan de thermostaat er één van is. Nu deze markt langzaam groeit werpt ook Tado zich in de strijd met de Tado Smart Thermostat.

Geofence

Anders dan de Nest thermostaat wordt bij de Tado thermostaat de temperatuur aangepast op basis van locatie. Dankzij de Tado-App voor de smartphone weet de thermostaat precies hoe ver je van huis verwijdert bent. Wanneer de laatste persoon het huis verlaat, wordt de temperatuur van het huis naar een lager niveau gebracht. Vanaf het moment dat het apparaat aan de muur hangt leert het hoe je huis zo efficiënt mogelijk opgewarmd kan worden. Zodra je in de buurt van je huis komt, een geofence overschrijdt, zal je huis langzamerhand opwarmen. Zo kom je binnen in een verwarmd huis.

Weersvoorspelling

Het weer heeft ook invloed op de temperatuur binnen je huis, en dat snapt Tado. Omdat de thermostaat verbonden is met het net, houdt het continu de weersvoorspelling in de gaten. Zo weet het dus precies wanneer de zon schijnt en niet met de CV hoeft bij te warmen.

Tado-App

De App is belangrijk voor het bepalen van jouw locatie, maar kan meer. Zo kan je bijvoorbeeld in een overzichtelijk verslag zien wanneer en waarom de CV aanstond. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om over te schakelen op de handmatige modus om de temperatuur handmatig aan te passen.

Kosten

De App is uiteraard gratis. De thermostaat is uiteraard vereist wil je wat aan de App hebben. Als je jouw huidige bedrade thermostaat wilt vervangen kost-ie 249 euro. Als je momenteel een draadloze thermostaat hebt zul je er een extension kit bij moeten kopen ter waarde van 99 euro. Als je in een huurwoning woont en niet weet hoe lang je daar nog blijft, is er ook de mogelijkheid om de thermostaat de huren. Dit kost 4,99 per maand voor de bedrade variant en 7,98 voor de draadloze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tado’s slimme thermostaat weet (gelukkig) waar jij uithangt
Sluiten