TAG Heuer presenteert duurste smartwatch ter wereld: kost klein fortuin

Een smartwatch kan handig zijn: je kunt er notificaties op ontvangen, je spraakassistent besturen, je activiteit tracken, en nog veel meer. Deze wearable is echter geen noodzaak, maar eerder een luxe. Dat neemt de horlogemaker TAG Heuer wel heel serieus. Zij hebben vandaag namelijk de duurste smartwatch ter wereld gepresenteerd.

TAG Heuer overdrijft met nieuwe smartwatch

Waar je voor honderd euro een aardig gewoon horloge hebt, ben je aan een smartwatch toch al snel een paar honderd euro kwijt. En dat is niet voor niks. Deze horloges zijn namelijk voorzien van geavanceerde technologie├źn, waardoor je als het ware een computertje of een smartphone op je pols draagt.

TAG Heuer

Het Zwitserse horlogemerk TAG Heuer, dat bekend staat als high-end merk, is 2018 begonnen met een speciale toevoeging aan hun collectie: ‘s werelds duurste smartwatch. De horlogemaker heeft hiervoor een aantal aanpassingen gedaan aan hun Connected Modular 45-horloge. Dit horloge was al te koop in een 18-karaat ros├ę-gouden uitvoering voor een luttele 4000 euro. Met de nieuwe smartwatch bewijst de Zwitserse horlogemaker dat het altijd n├│g extravaganter kan.

Wie houdt van tech, en van een (ongezonde dosis) bling, hoeft niet verder te kijken. De nieuwe Connected Modular 45-smartwatch heeft namelijk een 18-karaat witgouden behuizing, en is bezet met 589 diamanten, die samen goed zijn voor zo’n 23,35 karaat. Helemaal gestoord.

TAG Heuer

De hamvraag

Naast de enorme pimp-my-smartwatch-actie van TAG Heuer, is er maar weinig veranderd aan het horloge. Het horloge beschikt namelijk over dezelfde specificaties als hij had voordat hij was bezet met een paar honderd diamanten. Het horloge werkt nog steeds op Android 2.0, waarmee de meeste mensen wel zijn voorzien in alles wat ze uit een smartwatch willen halen.

En dan de hamvraag: wat moet ‘s werelds duurste smartwatch kosten? Wat dacht je van net zoveel als een een-gezinswoning in Deventer, of 161 maanden huur van je te dure Amsterdamse studio? De prijs van het horloge komt neer op 161.000 euro.

De horlogefabrikant heeft nog niet laten weten wanneer het horloge te koop zal zijn. Heeft de wereld dit exorbitant dure horloge nodig? Wij denken van niet. Doe ons deze minimalistische smartwatch van Skagen maar.

Reageer op artikel:
TAG Heuer presenteert duurste smartwatch ter wereld: kost klein fortuin
Sluiten