Alrik de Jong
Alrik de Jong 27 mrt 2017

Talulah Riley van hulp naar hoofdrol in Westworld seizoen 2

Het tweede seizoen van Westworld komt pas in 2018 uit, maar de buzz rond de briljante sciencefictionserie blijft zoemen. HBO heeft laten weten dat Talulah Riley, Angela in de serie, een hoofdrol krijgt in het nieuwe seizoen.

Voor de leek: Westworld gaat over een attractiepark waar mensen op hyperrealistische manier kunnen ervaren hoe het was om in het Wilde Westen te leven. In het park lopen op kunstmatige intelligentie draaiende robots rond die niet van mensen te onderscheiden zijn. Meer verklappen we niet.

Feit is dat Talulah Riley de rol speelt van Angela, een bloedmooie hulp die gasten verwelkomt. Ze was voor het eerst te zien in aflevering 2. Angela verwelkomde William (Jimmi Simpson), probeerde hem te verleiden en voorzag de gast van wapens en kleding.

Volgeling van de mysterieuze Wyatt

In het komende seizoen is haar rol drastisch veranderd. Ze wordt een van de prominente personages, heeft HBO laten weten. Volgens de nieuwe omschrijving van het personage is Angela ‘het laatste gezicht dat veel van de gasten ooit zullen tegenkomen’.

Dat ze in de laatste afleveringen te zien was als een volgeling van de gewelddadige en mysterieuze Wyatt, was achteraf al een teken aan de wand.

alulah Riley Angela Westworld

Eerder deze week werd bekend dat de makers van de serie een plottwist hebben doorgevoerd, nadat er juist werd gespeculeerd op Reddit. Gebruikers van het sociale medium voorspelden wat er in episode 3 zou gebeuren.

“Frustrerend als mensen het plot raden en daarover gaan bloggen,” zei bedenker Jonathan Nolan tijdens de jaarlijkse mediaconferentie Paleyfest. “Aan de andere kant kun je mensen niet tegenhouden toegewijd te zijn. We hebben het plot in ieder geval herschreven.”

Talulah Riley en Elon Musk

Iets heel, anders. Talulah Riley is de tweevoudige ex van Elon Musk. In 2010 trouwden ze, in 2012 scheidden ze, in 2013 hertrouwden ze, in 2015 gingen ze weer uit elkaar. En in 2016 verklapte hij haar rol.

Op de details van de relatie zullen we niet ingaan, maar Musk had laatst wel een interessante theorie over het thema dat nauw aansluit bij Westworld: robots die slimmer en slimmer worden. Zijn oplossing lees je in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Talulah Riley van hulp naar hoofdrol in Westworld seizoen 2
Sluiten