Tandenpoetsen gaat voorgoed veranderen met deze doodenge borstel

Gadgets Jeroen Kraak 3 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

IFA 23 is nog steeds in volle gang. Op de beurs staan grote spelers zoals Samsung en LG, maar ook kleine startups waar je nog nooit van gehoord hebt. Juist daar zie je misschien wel de meest bijzondere gadgets. Een van de opmerkelijkste is deze elektrische tandenborstel.

Grote merken hebben de meest imposante stands. Je ziet ze moeilijk over het hoofd. Samsung heeft bijna een hele stad nagebouwd, terwijl Hisense de beker van het EK voetbal heeft klaarstaan. Hoe anders is het in de IFA Next-hal waar de echt kleine bedrijven staan. Van lichttherapie-makers tot Fransen die je op een nieuwe manier willen laten tandenpoetsen.

Elektrische tandenborstel, maar dan anders

Hoewel er allemaal mini-standjes staan, valt die van de Y Brush meteen op. Zij hebben een ietwat enge robot staan die heen en weer gaat over een kunstgebit. Wees maar niet bang, ik ga het niet verder over kunstgebitten hebben, maar het apparaat is echter wel heel interessant.

Het apparaat is eigenlijk een soort bitje dat je in je mond moet zetten. In dat bitje zitten allemaal borsteltjes die je kent van de gewone tandenborstel. Volgens de makers hoef je maar 10 seconden heen en weer te gaan en je bent klaar. Dat is dus anders dan bij de normale elektrische tandenborstels van Philips en Oral B. En op zich is dat wel logisch aangezien je veel meer oppervlakte reinigt in een poetsbeurt.

Net zoals bij een gewone elektrische tandenborstel, moet je de borstels regelmatig vervangen. Volgens de makers van de Y Brush is dit één keer in de zes maanden.

Flossen met water

Maar niet alleen poetsen bekijkt het bedrijf anders. Ook flossen kan volgens de makers van de bijzondere tandenborstel veel beter. Met water om precies te zijn. Volgens de makers is dit veel hygiënischer en haalt het al het vuil weg.

Deze bizarre tandenborstel moet tandenpoetsen veranderen
Hoewel de tandenborstel er niet zo gestroomlijnd uitziet als een Oral B of Philips, zul je wel flink moeten betalen om hem in huis te halen. Hij kost je 129,99 euro. De flosser is iets goedkoper. Die kost je 59,99 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen