Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 26 feb 2018

Handig: Tap laat je schrijven zonder toetsenbord

Je kent ze vast wel: van die heerlijke neuroten die de hele dag met hun voet tikken of met hun vingers op het bureau tikken. Mocht je zo iemand zijn, dan hebben we helaas nog geen oplossing voor je voet. Maar als je graag met je vingers er op los tikt, dan kun je overwegen om aan de slag te gaan met Tap. op die manier kun je terwijl je loopt te drummen op je bureau ook dingen opschrijven. Sla je mooi twee vliegen in één klap.

Tap als vervanger van het toetsenbord

Tap is een zogenaamd wearable keyboard. Je bevestigt het aan je vingers en verbindt het via Bluetooth aan een laptop, tablet of telefoon. Vervolgens kun je via het maken van bewegingen met je vingers teksten schrijven. Tap is daarmee enorm handig voor de momenten dat je geen toetsenbord bij de hand hebt of wanneer daar simpelweg geen ruimte voor is. Denk bijvoorbeeld aan de momenten dat je in een trein of een vliegtuig zit. je moet dan je ellebogen een beetje naar buiten bewegen om goed te kunnen schrijven, maar veel ruimte is daar niet voor.

Tap

Met Tap zou je je laptop of ander device op een tafeltje kunnen zetten en vervolgens je hand op je knie leggen en op die manier via bewegingen er op los te schrijven. Ook is het een device dat goed tot zijn recht kan komen wanneer je je in een VR-omgeving bevindt en niet precies kunt zien waar je muis en toetsenbord is. De onderstaande video geeft je wat dat betreft een idee van wat je er zoal mee kan.

Een Tap-set gaat uiteindelijk een uur of acht mee en komt met een charging case, die de set zon acht keer kan opladen voordat je de charging case aan de oplader moet hangen. Een set gaat je zo’n 130 euro kosten en is hier te bestellen. Wil je meer geinige gadgets? Dan kun je zeker hier terecht.

Reageer op artikel:
Handig: Tap laat je schrijven zonder toetsenbord
Sluiten