Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 26 mei 2018

Bizarre Tape Art: Kunstenaar tovert kale ruimte om in een optische illusie

Soms is kunst saai, en soms is kunst zo interessant, bijzonder of mooi dat je er oneindig lang naar kunt kijken. De tape art van Darel Carey behoort tot deze laatste categorie. Met slechts een aantal rollen tape maakt Carey van de saaiste ruimtes, de meest onbegrijpelijke en visueel verwarrende ruimtes.

De wereld van Tape Art gaat voor je open

Geloof het of niet, maar er bestaat een complete community rondom Tape Art. De community, toepasselijk genaamd de Tape Art Society, heeft als doel om deze bijzondere vorm van kunst over de hele wereld te laten zien en toegankelijk te maken. De kunstenaar Darel Carey uit L.A. heeft zijn strepen in deze community ruimschoots verdiend dankzij zijn bijzonder creaties.

tape art

Carey plaatste een video online waarin in een timelapse te zien is hoe hij zijn kunstwerk aanbrengt. De timelapse laat zien hoe tijd innemend het is om een dergelijk kunstwerk te maken. Het is haast een meditatieve ervaring. Carey zei hier over in een Facebook-post dat hij houdt van het organische proces waarin een ruimte wordt gevormd op een manier die hij zelf ook niet altijd kan voorspellen.

Carey staat bekend om de geometrische vormen in zijn kunstinstallaties die voor een optische illusie zorgen.

De kunst van Carey is nu te zien in het Torrance Art Museum in California. We weten het, dat is inderdaad een beetje te ver. Gelukkig hebben we de beelden.

tape arttape art
tape art

Ben je gek op kunst en design? Dan is het zeker ook de moeite waard om deze vijf must-see documentairesf op Netflix te checken.

Reageer op artikel:
Bizarre Tape Art: Kunstenaar tovert kale ruimte om in een optische illusie
Sluiten