Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 23 jan 2018

Tapplock One: slim slot met vingerafdrukscanner en Bluetooth

Eerder deze maand vond CES 2018 plaats, ‘s werelds grootste techbeurs. Je wordt er overladen met futuristische gadgets, innovatie en grootse beloftes. Het aantal gadgets dat echter daadwerkelijk in de nabije toekomst uit gaat komen, is vaak gering. Zonde, want juist die producten verdienen de aandacht. Ons oog viel op de Tapplock One.

Tapplock One: slim slot voor nu

Het gaat om een slim slot. Kettingsloten, fietssloten en sleuteltjes: we hebben bijna allemaal dagelijks met sloten te maken. Dan bedoelen we dus losse sloten, niet het sleutelgat van je voordeur. Vaak beginnen ze al snel te roesten, moet je eeuwig zoeken naar je sleutel of zijn ze veel te lomp. Het is een goed voorbeeld van een dagelijks product dat aan innovatie toe is.

Een wens waaraan de Tapplock volop lijkt te voldoen. Oplettende lezers kennen dit slimme slot wellicht van Kickstarter. Daarop maakte dit product begin vorig jaar furore. Nu is het eindelijk zover: je kunt de Tapplock One zelf bestellen. Maar wat maakt dit slot zo bijzonder?

Tapplock One slim slot

De One kan maar liefst 500 vingerafdrukken opslaan. Of je nou je fiets beveiligt of de voorraadkast van een groot bedrijf: Tapplock is geschikt. Je ontgrendelt het slot dus met je vingerafdruk, waardoor je niet meer naar een sleuteltje hoeft te zoeken. Het systeem wordt steeds sneller, naarmate je vaker je vingerafdruk gebruikt. Middels Bluetooth kun je het slot ook op afstand ontgrendelen, of regelen wie er wel of niet in mag. Gaat het systeem toch nog kapot? Dan kun je via een morsecode alsnog erin.

Tapplock One slim slot

Innovatie op nuttige manier samenbrengen

Daarnaast is de gadget gemaakt van roestvrij materiaal. Ook regen deert de Tapplock One niet. Volgens de makers heeft het slimme slot een accuduur van maar liefst een compleet jaar. Is de accu leeg? Na twee uur opladen kun je weer een jaar vooruit. Je hoeft dus niet te stressen om de accuduur, iets wat we helaas niet van elke slimme gadget kunnen zeggen. Ook niet verkeerd: de Tapplock One is zeer compact.

De Tapplock One kost op het moment van schrijven 99 dollar, en is verkrijgbaar via de officiële website. Het is een stukje innovatie dat misschien niet je omver blaast met futuristische functionaliteit, maar juist huidige innovatieve features op een nuttige wijze samenbrengt. Hopelijk krijgen we dat dit jaar meer te zien als het om smarthome producten gaat. Check ondertussen hier alle onthulde gadgets van CES 2018.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tapplock One: slim slot met vingerafdrukscanner en Bluetooth
Sluiten