Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 23 apr 2018

Is dit Apple’s Mac van de toekomst?

Machines worden steeds geavanceerder, waardoor het mogelijk wordt om componenten voor computers steeds kleiner te maken. Je zou dan niet meer een hele kast nodig hebben, maar iets dat een stuk kleiner is. Iets zoals het Taptop computer concept van Louis Berger. Het lijkt op een soort langwerpig pillendoosje en fungeert als een dock en Touch Bar.

Interacteren met computer zelf

Berger is een industrieel en interactie ontwerper en wil met zijn Taptop de pc transformeren van een box met uitbestede hardwarecomponenten naar een apparaat dat in het middelpunt staat van de gebruikersinteractie.

Het is waar dat je eigenlijk niet zoveel direct interacteert met je pc, maar alleen bezig bent met het keyboard, de muis en de monitor. Met de Taptop van Berger interacteer je direct met de computer zelf en niet alleen met randapparatuur.

Taptop computer concept

Op zichzelf staande Touch Bar

De Taptop ziet eruit als Apple’s Touch Bar, die afscheid heeft genomen van zijn Macbook en een op zichzelf staand apparaat is geworden.

Op de Touch Bar zie je de apps die je hebt geïnstalleerd en kun je door je vinger lang op een app te houden, meer interactiemogelijkheden tevoorschijn roepen. Mochten niet al je apps op de computer passen, dan kun je gewoon naar links of rechts scrollen om de rest voorbij te laten komen.

Taptop

Face ID

Uiteraard werkt het apparaat nog wel samen met een monitor en kun je ook een keyboard aansluiten om te typen. De dock komt echter wel zelf met een geïntegreerde power adapter, microfoon en speakers.

Aan de achterkant vind je verschillende poorten om onder ander je USB en HDMI apparaten aan te sluiten. Zelfs Face ID is van de partij. De computer gaat automatisch uit de standby modus wanneer hij doorheeft dat er iemand voor hem is komen zitten.

Taptop computer concept

Aantekeningen maken Cupertino

Het idee klinkt best leuk en de uitwerking van het apparaat ziet er nog leuker uit. Het blijft natuurlijk maar een concept, maar de Taptop ziet er absoluut uit als iets dat Apple gemaakt zou kunnen hebben en zou ook mooi passen tussen de rest van de Apple line-up. Wie weet dat ze de Taptop ook tegenkomen en het idee meenemen voor de volgende vergadering.

We hadden het er net over dat computeronderdelen steeds kleiner gemaakt kunnen worden. Je realiseert je waarschijnlijk niet hoe klein ze daadwerkelijk gemaakt kunnen worden. Zo is ‘s werelds kleinste computer nog kleiner dan een korreltje zout.

Hi consumption

Reageer op artikel:
Is dit Apple’s Mac van de toekomst?
Sluiten