Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 31 mei 2017

TapUp: Laat je brandstof voortaan door Shell elektrisch thuisbezorgen

Zou het nietĀ fijn zijnĀ als jeĀ niet telkens naar een benzinepomp zou hoeven rijden om je auto weer vol te gooien? Het lijkt erop dat genoeg mensen dit hebben gedacht en dat the Secret echt werkt. Shell is namelijk bezig met een nieuw project dat precies aan deze wens zal voldoen. Met Shell TapUp kun je gewoon via de app aangeven waar je je auto wil bijtanken en de redder in nood komt in de vorm van een soort elektrische mini tanker.

TapUp speelt in op veranderende behoeften klant

Het was eigenlijk een kwestie van tijd voordat ook brandstof thuis werd bezorgd. Wat wordt er eigenlijk verder nog niet bezorgd? De General Manager van Shell Retail Benelux & France laat weten dat Shell zo goed mogelijk wil voorzien in de veranderende behoeften van de klant. Shell TankUp kan gezien worden als de volgende stap in deze ontwikkeling om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Shell TapUp brandstof levering

Eerste test in Rotterdam

Om het concept te testen zal er al eerste begonnen worden met een pilot in Rotterdam. Automobilisten in de wijken Hillegersberg Zuid, Overschie, Terbregge en Park Zestienhoven zullen gebruik kunnen maken van de TankUp app. Daarnaast zal ook brandstof geleverd worden aan medewerkers die in de Van Nelle Fabriek werkzaam zijn. In beginsel kunnen de automobilisten kiezen uit Shell FuelSave Euro 95 en Shell FuelSave Diesel.

Vervoer brandstof voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften

Na een bestelling te hebben geplaatst wordt de brandstof geleverd met een elektrisch voertuig. Deze is groot genoeg om brandstof mee te nemen voor tien auto’s. Uiteraard zullen er mensen zijn die zich zorgen maken over mini tankers die nu ook door woonwijken gaan rijden. Volgens Shell zou het voertuig voldoen aan alle veiligheidsvoorwaarden. Daarnaast krijgen medewerkers van Shell TapUp ook een speciale training en is er een protocol dat gevolgd moet worden om de veiligheid te waarborgen.

Tanken

Natuurlijk kun je ook in plaats van de auto te pakken op de fiets springen. Dan hoef je ook niet eens te wachten op de TapUp levering. En als je denkt dat fietsen lame is, heb je de Outlaw Tracker van Emory Motorsports en Vintage Electric nog niet gezien. Deze elektrische fiets is geĆÆnspireerd door de klassieke Porsche 356 en is de koning der fietsen.

Reageer op artikel:
TapUp: Laat je brandstof voortaan door Shell elektrisch thuisbezorgen
Sluiten