Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 20 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Netflix horror-topper ‘Tau’: Gary Oldman als moordlustige smarthome

Netflix timmert niet alleen hard aan de weg met zijn eigen series, maar wordt ook steeds serieuzer op filmgebied. In plaats van maandenlang trailers en teasers uit te brengen, houdt de streamingdienst er opvallende marketingtrucs op na. Vaak ontvangen Netflix Originals pas een week van te voren een eerste trailer. Dat geldt ook voor Tau, een science-fiction thriller die op 29 juni uitkomt.

Tau: Netflix Original over kwaadaardige smart home

De film valt vooral op door het betrokken talent. Alleskunner Gary Oldman leent zijn stem aan dit bijzondere project. Tau gaat over een vrouw die probeert te ontsnappen uit haar smart home. Een soort Black Mirror-scenario, dat alsmaar waarschijnlijker wordt nu slimme assistenten een steeds grote rol gaan spelen in producten.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

Haar huis wordt aangestuurd door een kunstmatige intelligentie, ingesproken door Gary Oldman. Verwacht dus een futuristisch verhaal, met een angstaanjagend horror-tintje. De film is geschreven door Noga Landau (The Magicians) en wordt geregisseerd door Federico D’Alesandro.

Een vrij onbekende naam. Hij was betrokken bij een flink aantal Marvel-producties, maar enkel voor de art. Niet in een regisseursrol. Maika Monroe speelt Julia, een jonge vrouw die dus gekidnapt wordt door haar eigen huis. Al snel blijkt dat iemand erachter zit, een mysterieuze man die gespeeld wordt door Ed Skrein (Deadpool).

Verder zullen we niks spoilen, maar het is in ieder geval duidelijk dat het een unieke film wordt. De science-fiction thriller schaamt zich niet voor zijn lage budget, zo wordt duidelijk uit de eerste trailer. Het is een echte B-film, dus verwacht geen Oscar-materiaal.

Aan de andere kant kan Tau juist daarom slagen. De Netflix Original omarmt zijn popcorn-waarde, in plaats van geforceerd te streven naar een hoger doel. Op 29 juni gaan we dus ontdekken of Tau goed uit gaat pakken.

Netflix Tau

Films als The Ritiual, The Titan, Anon, Cargo en The Cloverfield Paradox waren allemaal binnen enkele weken of zelfs dagen na de eerste trailer op Netflix te zien. Stuk voor stuk geen hoogvliegers, maar het is wel een goed voorbeeld van hoe de streamingdienst tegen de gevestigde orde in gaat. Hier leggen we je uit hoe Netflix de strijd met Hollywood aan gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix horror-topper ‘Tau’: Gary Oldman als moordlustige smarthome
Sluiten