Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 25 feb 2019

Dragonhinge: TCL’s plan voor betaalbare opvouwbare smartphones

Als de MWC 2019 ons iets leert, is dat dit het jaar is van opvouwbare telefoons. Er waren al lang geruchten over dat soort producten, maar nu beginnen partijen daadwerkelijk hun modellen te onthullen en te vertellen wanneer ze op de markt komen. Een belangrijke conclusie die daarbij getrokken kan worden is dat de opvouwbare telefoons nogal prijzig zijn. TCL wil daar wat aan gaan doen. De eerste stap daar naar toe is hun TCL DragonHinge.

De TCL DragonHinge als stap naar betaalbare opvouwbare telefoons

Met de DragonHinge heeft TCL de mogelijkheid om verschillende dvices die op de markt komen te buigen. Momenteel heeft het bedrijf verschillende prototypes, waarbij hun DragonHinge er voor zorgt dat het scherm gebogen kan worden. Het is een interessant stukje techniek die er voor moet zorgen dat schermen uiteindelijk volledig gebogen kunnen worden zonder dat je gelijk twee keer zoveel betaalt voor een device die daar gebruik van maakt. De onderstaande afbeeldingen geven je een redelijk idee van wat je er mee kunt doen.

TCL DragonHinge
TCL DragonHinge

Volgens de mensen achter TCL wil het bedrijf het rustig aan doen. Natuurlijk, het is mooi om als eerste een nieuwe markt te ontdekken of te creëren. Maar tegelijkertijd is het ook zo dat er met nieuwe techniek een prijskaartje komt. Dan is het soms beter om af te wachten en te kijken of er mogelijkheden zijn om technieken goedkoper te maken. En dat is precies hetgeen wat TCL wil doen.

TCL is het moederbedrijf van verschillende merken, zoals Alcatel en Blackberry. Maar buiten die merken wil het bedrijf ook kijken of ze hun DragonHinge aan andere partijen kan slijten om op die manier een zo’n groot mogelijke doelgroep te maken. Verder is het eigenaar van CSOT, die AMOLED schermen maakt en in combinatie daarmee zou er uiteindelijk iets moois om de markt kunnen verschijnen.

Wil je meer lezen over wat er op de MWC 2019 word onthuld? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Dragonhinge: TCL’s plan voor betaalbare opvouwbare smartphones
Sluiten