TLC bezig met opvouwbare smart(phone) watch

De smartphonewereld lijkt al een tijdje helemaal in de ban te zijn van opvouwbare smartphones en dit jaar zou het moeten gaan gebeuren. Samsung zou zijn eerste opvouwbare telefoon gaan onthullen en ook andere smartphonemakers als Huawei zouden hun eerste model dit jaar laten zien. Ook TCL, het bedrijf achter de BlackBerry KEYone en Key2, heeft zich gestort op het ontwikkelen van opvouwbare toestellen. En ze zouden zelfs bezig zijn met maar liefst vijf verschillende varianten.

Van smartphone naar smart watch

Zo laat CNET weten dat TCL bezig zou zijn met een smartphone die je kunt omvouwen tot een smartwatch. In uitgevouwen toestand zou het een normale smartphone moeten zijn, die je vervolgens om je pols kunt wikkelen. En hoewel het erg futuristisch klinkt, is het idee niet helemaal nieuw. Zo kennen we uit 2008 bijvoorbeeld het Nokia Morph concept, waarvan “back in the day” een geanimeerde concept video  online is verschenen.  Het ding is in eerste instantie een tablet, die opgevouwen kan worden tot een smartphone. De Morph kan echter ook gedragen worden als een smart watch.

TCL opvouwbare smartphones

Vijf opvouwbare smartphones

Maar tot nu toe hebben we zoiets natuurlijk nog niet op de markt zien verschijnen en wie weet dat TCL de eerst wordt. Naast het smartwatch idee, zou het bedrijf nog bezig zijn met vier andere opvouwbare smartphones. Zo zijn er modellen die naar binnen vouwen en weer andere die naar buiten vouwen. Volgens het bedrijf zelf kunnen we volgend jaar hun eerste opvouwbare toestel verwachten. Welke dat precies gaat worden is echter nog onbekend.

Zoals gezegd is ook Huawei druk bezig geweest met een opvouwbare smartphone en nog deze maand zou de smartphonemaker met een opvouwbaar 5G model komen.

PhoneArena

Reageer op artikel:
TLC bezig met opvouwbare smart(phone) watch
Sluiten