Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Pop-Culture 4 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

We WANT Weekend: wat te doen in week 31

Vrijdag: iedereen denkt het en niemand zegt het. Wij wel. We WANT weekend! Sta je al te trappelen tot het vijf uur is en biertjes op de bureaus verschijnen, maar nog geen plannen gemaakt voor je katerige zaterdag en fris en fruitige zondag? Geen paniek. Wij hebben de leukste to do’s en to see’s van het weekend van week 31 voor je op een rijtje gezet zodat je je niet hoeft te gaan vervelen. Graag gedaan.

WANT to go: Absolutely Free Festival, Genk

Morgen kun je je benen onder je lichaam weg dansen op het Absolutely Free Festival in Genk. Het doel van het festival is, naast hun bezoekers een topfeestje te bezorgen, om afval te vermijden en gezonde en fairtrade producten aan de man te brengen. Op het festival kun je nieuw talent uit binnen- en buitenland ontdekken. De line-up staat voller dan vol dus laat je verassen.

De naam zegt het al; het festival is helemaal gratis, maar volgens de website niet gratuit. Wat het verschil is? AFF vraagt je om, geheel volgens hun ecologische gedachtegoed, minstens drie lege batterijen mee te brengen als alternatief toegangsbeleid. Een stukje natuurgebied sponsoren voor drie euro is ook goed.

week 31

WANT to see: Teylers museum, Haarlem

Breng dit weekend een bezoekje aan het Teylers museum in Haarlem. Twee tentoonstellingen daar zijn volgens ons zeker een bezoekje waard.

In ‘Alles elektrisch’, kom je alles te weten over de band tussen mens en elektriciteit. ‘De Lorentz formule in het Lorentz Lab’ is een nieuw deel van het museum dat recentelijk nog is geopend door de Koning. In die tentoonstelling ga je terug naar de periode 1909-1928, toen Nobelprijswinnaar Hendrik Antoon Lorentz in Teylers Museum zijn eigen bloeiende laboratorium had. Bij de tentoonstelling hoort ook een stukje theater. Alles behalve saai dus! Het museum is open op zaterdag en zondag tussen 10 en 17u.

Ticketprijs: 12,50 euro.

week 31

WANT to read: Dark Matter

Niks gaat boven een heerlijke sci-fi thriller voor in het weekend. De kans is groot dat je Dark Matter van Blake Crouch binnen een dag uit hebt. Dit boek laat je namelijk niet meer los. ‘Ben je gelukkig met je leven?’ Dat zijn de laatste woorden die Jason Desson hoort voordat een gemaskerde ontvoerder hem bewusteloos slaat.

In de wereld waarin hij wakker wordt is niets zoals hij gewend is. Zijn vrouw is niet zijn vrouw. Zijn zoon is nooit geboren. Jason zelf is geen professor meer. Is déze wereld een droom, of juist de wereld waar hij vandaan komt?

Dark Matter is ook in het Nederlands verkrijgbaar

week 31

WANT to watch: Atomic Blonde

Ben jij ook groot fan van John Wick? Onlangs kwam het vervolg van de slick gefilmde actiefilm uit. Opnieuw schoot Keanu Reeves iedereen met dodelijke precisie overhoop in chaotische actiescènes. We kunnen er geen genoeg van krijgen, en dat hoeft gelukkig ook niet.

John Wick regisseur David Leitch doet het gewoon nog eens dunnetjes over met Atomic Blonde. In deze thriller speelt Charlize Theron een dodelijke geheim agent van MI6. Ze wordt helemaal alleen een met spionnen gevuld berlijn in gestuurd om een zeer belangrijk dossier af te leveren. Wat volgt is een met actie gevulde achtbaanrit.

Atomic Blonde gaat op 4 augustus in voorpremière bij Pathé.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
We WANT Weekend: wat te doen in week 31
Sluiten