Te veel gegeten? Deze robotriem groeit en krimpt automatisch mee met je taille!

Als je ’s ochtends je broekriem aantrekt blijft hij de hele dag zo zitten, maar het formaat van je buik kan op één dag een paar keer veranderen. Na een stevige maaltijd kan je riem nét te strak zitten, of na een indringend toiletbezoek weer net iets te los. Je kúnt je riem natuurlijk zelf een tandje losser of vaster zetten, maar je kunt ook een robotriem kopen die je taille zelfstandig in de gaten houdt en zijn lengte aanpast!

 
Deze Belty, van het Franse bedrijf Emiota, is qua formaat behoorlijk plomp; dat moet ook wel want er zitten sensoren en een motortje in. Belty houdt bij hoeveel je op een dag beweegt en aan de hand van je taille hoeveel je eet. Op een speciale (iPhone-)app zie je of je op een dag genoeg bewogen hebt, en de Belty slaat zelfs alarm als je te lang achter elkaar zit.

De Belty ontpopt zich op de CES 2015 tot een ware blikvanger. Vergeleken met de veelal degelijke tech op die beurs valt dit rare ding extra op! De robotriem is ook niet als een goedkope gimmick bedoeld: Emiota is bloedserieus en heeft het over een ‘high-end product’, waar je (hoogstwaarschijnlijk) flink voor moet dokken.

 
Wat vinden jullie? Is het een gaaf ding, of maakt Emiota zichzelf belachelijk met de Belty? Één ding hebben ze wel begrepen: de riem is eigenlijk de enige plek waar je tegenwoordig nog (relatief) zware elektronica in kwijt kunt zonder dat je draagcomfort bedreigd wordt.

Reageer op artikel:
Te veel gegeten? Deze robotriem groeit en krimpt automatisch mee met je taille!
Sluiten