Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Culture 26 aug 2019

Team OG wint 15 miljoen dollar tijdens The International Dota 2

Afgelopen weekend werd in China het jaarlijkse evenement The International gehouden, waarin de beste teams in Dota 2 het tegen elkaar opnemen. Net als vorig jaar ging de winst naar OG. OG is een team met een Australiër, twee Finnen, een Fransman en een Deen. Zodoende zou je kunnen zeggen dat het een Europees team is. Door het winnen van het kampioenschap hebben ze maar liefst 15.609.384 binnengeharkt. Een deel daarvan gaat naar de begeleiders en andere partijen die een rol hebben binnen het team. Maar dan nog is de kans groot dat de vijf teamgenoten per persoon ruim 2,5 miljoen dollar op hun bankrekening er bij mag schrijven. En dan is het te hopen dat de belastingdienst niet alles afpakt.

OG de winnaar van The International Dota 2

In de finale van The International Dota 2 moest Team OG het opnemen tegen Team Liquid, een team dat een hoofdkwartier in Nederland heeft, maar waar geen Nederlanders in spelen. Team Liquid begon het toernooi niet heel erg goed, maar wist via de Loser Bracket wel uiteindelijk in de finale te komen. Daar verloren ze uiteindelijk met 3-1 van OG, die het hele toernooi ongeslagen was. Slechts twee keer in de groepsfase noteerden ze een gelijkspel en zodoende kun je zeggen dat het juiste team heeft gewonnen. Team Liquid wist met zijn tweede plek wel alsnog 4.459.830 miljoen dollar te pakken.

Dota 2
Beelden van de Dota 2-finale (Bron: STR / AFP)

The International Dota 2 werd dit jaar in China gehouden, waar fans de arena prachtig hadden gevuld en konden genieten van spannende gevechten. Volgend jaar keert The International Dota 2 terug op Europese bodem en wordt de finale in Stockholm gehouden. Het is voor het eerst sinds 2011 dat het toernooi weer op Europese bodem wordt gehouden. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze uitgebreide overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Team OG wint 15 miljoen dollar tijdens The International Dota 2
Sluiten