Mark Hofman
Mark Hofman Tech 26 dec 2020

Tech in 2020: de 10 grootste aankondigingen van het afgelopen jaar!

Het jaar 2020 is, ondanks al het gezeik dat ermee gepaard is gegaan, toch voorbij geloven. Het ging op sommige momenten zelf zo snel dat je bijna zou vergeten dat er nog iets anders was dan het coronavirus. Zo waren er op tech-gebied weer veel indrukwekkende aankondigingen en producten te vinden.

Maar welke aankondigingen van het afgelopen jaar wisten de meeste indruk te maken en welke bedrijven het het meeste te melden? We zetten de tien grootste voor je op een rij!

Tech in 2020: de 10 grootste aankondigingen

Er is in 2020 dus veel gebeurt op het gebied van tech, maar wat waren de grootste aankondigingen van het jaar? We zetten ze voor je op een rij, maar werken niet met een ranglijst. De volgende tien zijn dus allemaal, naar ons idee, even indrukwekkend te noemen en weten het jaar 2020 op tech-gebied uitstekend samen te vatten.

Daar gaan we:

#1 De Sony Vision-S

Wanneer we naar de grootste aankondigingen van het afgelopen jaar kijken, kan de markt van automotive zeker niet ontbreken. Al helemaal niet, omdat deze markt tegenwoordig meer tech in huis heeft dan ooit tevoren. Iets dat wel duidelijk werd toen Sony, tijdens CES 2020, spontaan met een auto aan kwam zetten. Tijdens de presentatie reed het voertuig het podium op, waarmee het bedrijf vriend en vijand wist te verrassen. Het ging destijds om een prototype, maar inmiddels lijkt het meer te zijn dan dat. Sony lijkt bezig met de auto van de toekomst en om heel eerlijk te zijn ziet deze er verdomd goed uit.

Meer weten over de Sony Vision-S? Check dan dit artikel!

Sony Vision-S CES2020
De Vision S (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 Apple’s M1 MacBooks

Tijdens WWDC20, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple, werd de komst van Apple Silicon aangekondigd. Het gaat om een ARM-chip die door het bedrijf uit Cupertino zelf geproduceerd wordt en dus veel meer uit de Mac kan halen. Iets wat Apple ook bewezen heeft met de iPhone en de iPad. Ondanks het feit dat ze op papier minder goede specificaties hebben, presteren ze dankzij de eigen A14 Bionic chip net zo goed of zelfs beter. Een grote stap vooruit dus.

Het grootste nieuws was misschien wel de aankondiging van die Apple Silicon chip, maar afgelopen maand kreeg het verhaal een vervolg. De M1 MacBook Pro en MacBook Air waren een feit. Door de komst van de twee apparaten konden we ook in de praktijk ondervinden wat deze ARM-chip nu precies voor invloed heeft. En uit eigen ervaring kunnen we je vertellen dat ze het computer-landschap zullen veranderen. Op een uiterst positieve manier.

Meer weten over Apple Silicon? Check dan deze link!

M1 Macbook Pro Apple
De M1 MacBook Pro (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#3 De vliegende auto van Hyundai: tech van de toekomst

Tijdens CES 2020, waar veel aankondigingen uit deze lijst zijn gedaan, hebben we met eigen ogen gezien hoe de tech van de toekomst eruit ziet. Dat gebeurde in vele vormen en mate, maar de vliegende auto van Hyundai was toch wel een hoogtepunt te noemen. De autofabrikant heeft de handen ineen geslagen met Uber om met een uiterst interessant product te komen. Het ging nog om een prototype, maar de vliegende auto moet voornamelijk drukte in steden weg gaan nemen. Zie het als een soort taxidienst, maar dan in de lucht. Door middel van verschillende pads op verschillende locaties in de stad moet dit type vervoer mogelijk worden. Al heeft de vliegende auto eigenlijk wel heel erg veel weg van een hele grote drone…

Meer lezen over de vliegende auto van Hyundai en Uber? Check dan dit artikel!

CES 2020 Hyundai vliegende auto
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#4 Samsung Ballie

Samsung is niet alleen goed in het maken van smartphones, tablets en televisies. Het bedrijf is ook in staat om verschillende producten te produceren op het gebied van Smart Living en de kunstmatige intelligentie dat daarbij komt kijken. Een goed voorbeeld daarvan is Ballie. De ontzettend handige slimme bal werd tijdens CES 2020 geïntroduceerd en heeft de show wel een beetje weten te stelen. Niet alleen, omdat dit kleine balletje ontzettend schattig is. Ook werd de show gestolen door zijn intelligentie. Het balletje bestuurt je robotstofzuiger, zorgt ervoor dat de temperatuur op orde is als je thuiskomt en zet te lampen voor je aan. Gebeurt er iets in huis? Dan is Ballie de eerste die je aan de lijn hebt. Tech gaat wat dat betreft next-level.

Meer lezen over Samsung Ballie? Check dan zeker dit artikel!

Samsung Ballie CES 2020
Balletje in actie (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#5 Tesla krijgt concurrentie van Polestar in Nederland

Tesla weet met zijn elektrische auto’s pittig veel succes te boeken in Nederland. Dat heeft dan ook voornamelijk te maken met het feit dat er in de prijsklasse waarin het bedrijf opereert niet veel concurrentie is. Het was dus best wel een ding toen aangekondigd werd dat de Polestar 2 ook in ons land zou verschijnen. We hebben de auto een tijd mogen testen en kunnen wel stellen dat Polestar dé partij wordt die het Tesla moeilijk moet gaan maken in Nederland.

Er valt teveel te vertellen om het even kort samen te vatten. Check dus zeker even dit artikel!

Polestar 2
De elektrische auto (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#6 Sony WH-1000XM3 krijgt opvolger

De Sony WH-1000XM3 staat al jaren aan de top van de markt als het op koptelefoons aankomt. Toch was het verlangen naar een opvolger groot. Zeker niet vanwege het feit dat het huidige model tegen begon te vallen, maar meer vanuit nieuwsgierigheid. Hoe kon Sony de lat, die al zo hoog lag, nog hoger leggen?

Het antwoord kregen we in 2020 met de komst van de WH-1000XM4. Uiteraard waren er ontzettend veel ogen gericht op de opvolger en lagen de verwachtingen torenhoog. Maar voldoet dit sterk staaltje tech aan die verwachtingen? Je leest het hier!

Sony WH-1000XM4
De nieuwe koptelefoon (Afbeelding: Sony)

#7 Samsung Galaxy Z Fold 2: smartphone-tech gaat next-level

De Samsung Galaxy Z Fold 2 werd dit jaar aangekondigd. Is dat op zichzelf een gigantische aankondiging, nadat vorig jaar de eerste variant verscheen? Dat zeker niet, maar wel als we goed naar het apparaat kijken. Na de telefoon een aantal weken in 2020 gebruikt te hebben kunnen we wel stellen dat de smartphone-tech next-level gaat.

Waar de opvouwbare smartphone in 2019 nog een gimmick was, worden er in 2020 wel echt stappen gezet. Dusdanig grote stappen dat we inmiddels wel zien dat dit meer dan aandachttrekkerij is. De opvouwbare smartphone is gekomen om te blijven en ontwikkeld zich tot een volwaardig product. Nu alleen nog een toegankelijke prijs.

Benieuwd naar de review van de Samsung Galaxy Z Fold 2? Deze is hier te checken!

Galaxy Z Fold 2
Galaxy Z Fold 2 in tablet-modus (Afbeelding: Samsung)

#8 Oprolbare LG televisie verschijnt op de markt

De oprolbare televisie van LG is al een paar jaar oud. Of althans, het concept dan. In 2020 was het zover en verscheen dit speciaal stukje tech in de winkels. Ondanks het feit dat LG de tv op dit moment alleen in Zuid-Korea verkoopt, is dit wel echt een grote stap in de markt. Ook al gaat er een prijskaartje van €74.000 meer gepaard…

Meer weten? Check dit artikel!

LG Signature 65 OLED R
Kijken wanneer hij volledig uitgerold is (Afbeelding: LG)

#9 Lenovo Yoga 5G: 5G-tech gaat verder dan de smartphone

In 2019 schoten de 5G smartphones als paddestoelen uit de grond. Het ene na het andere bedrijf wilde stoomde zich klaar voor de grote uitrol van het nieuwe netwerk. Die trend zette zich in 2020 zeker voort, maar logischerwijs verliep de uitrol ervan minder snel. Toch zijn er bedrijven die zich op andere productcategorieën richtte. Zo was 2020 het jaar dat de eerste 5G laptop ooit een feit was.

Tijdens CES 2020 (daar is ‘ie weer) werd de laptop voor het eerste getoond. Benieuwd wat de eerste indrukken waren? Lees dan dit artikel!

CES 2020 Qualcomm Lenovo 5G PC
Geloof je ons niet? Hier heb je de specs! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#10 Slimme stad in Japan: maak kennis met Woven City!

Op nummer tien staat misschien wel de meest bijzondere aankondiging die ik dit jaar voorbij heb zien komen. Niet alleen, omdat het nieuws zo opvallend is maar ook omdat ik het met eigen ogen heb gezien. Toyota is namelijk van plan om onderaan de Japanse berg Fuji een nieuwe stad te bouwen. De stad krijgt de naam Woven City en zal dé plek worden waar verschillende Smart Home technologieën getest worden.

De wereld om ons heen wordt namelijk steeds slimmer, maar het kan nog veel verder gaan dan dat. Naast een slimme thermostaat in huis zou het zomaar kunnen zijn dat het hele appartementencomplex waarin je woont slim is. De tegels in de straten weten meer dan je denkt, de stoplichten denken met je mee en autonome auto’s zijn de norm. Maar dat moet dan wel op een plek getest worden. Dat is precies de plek die Woven City gaat worden.

Meer lezen over deze slimme stad? Check dan dit artikel!

Toyota Woven City CES 2020
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Meer tech

Op tech-gebied is er in 2020 ontzettend veel gebeurt. Een trend die in 2021 waarschijnlijk doorgezet zal worden. Gelukkig houden je vrienden van WANT je iedere dag op de hoogte.

Het meest recente nieuws volgen? Dan is deze pagina ons cadeau aan jou!

Reageer op artikel:
Tech in 2020: de 10 grootste aankondigingen van het afgelopen jaar!
Sluiten