Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 18 nov 2013

Tech at Museumnacht

Alweer twee weken geleden vierden we Museumnacht Amsterdam. Tijdens deze avond en nacht waren vijftig musea langer geopend en waren er speciale tentoonstellingen. Daarnaast spelen tijdens deze nacht onze mobieltjes een steeds belangrijkere rol. Waar ga je heen, waar is het druk en waar zijn je vrienden? Dat was allemaal in de Museumnacht-app te vinden. Reclamebureau Achtung heeft tijdens de Museumnacht in het Stedelijk Museum Amsterdam hierdoor gedacht aan een leuke mobiele inhaker. En geeft Firestarters een leuke toevoeging aan de digitale bezoektocht met hun concept ”Point of You”.

Explicit tours at Stedelijk

Achtung ontwikkelde voor Museumnacht een app en offline-activiteit waar bekende Nederlanders hun visie gaven op het werk van Kazimir Malevich in het Stedelijk. Wij wilden graag aanhaken bij de tour van Maxim Hartman, maar deze bleek door grote populariteit al snel vol geboekt. Gelukkig gaf Achtung een oplossing door met de app ‘Explicit Tours’ een digitale begeleiding te bieden en verschillende BN’ers aan het woord te laten. Slim haakje om het jonge publiek te enthousiasmeren?

Point of You

Binnen de Museumnacht-app bevindt zich Point of You. Een actie waar mensen op een originele manier een eigen interactie aangaan met hun favoriete kunstwerk. Het meest populaire item is een toevallige samenkomst van kleuren. Wij vinden hem goed gevonden!

The Big Internet Museum

Tijdens een bezoek aan The Big Internet Museum viel het op dat er twee vrouwen – midden tot eind dertig – erg druk bezet waren met hun mobieltje, die voor hen op tafel lag. Nieuwsgierig als we zijn, zochten we uit wat zich daar afspeelde: Tinder was de reden. Lachend negeerden ze mannen in de buurt en swipeten ze door al het beschikbare potentieel. Een veranderende wereld waar digitaal daten in een museum heel gewoon is.

Wij zijn benieuwd wat zich volgend jaar allemaal afspeelt op digitaal gebied tijdens Museumnacht.

Over de contributor

Jorik Houweling schrijft op regelmatige basis voor Want.nl over Nederlandse startups. Elke keer houdt hij een kort gesprek met oprichters van interessante bedrijven. Hiervoor zoekt Jorik naar de waarde die het product of dienst toevoegt en waarom mensen het absoluut nodig hebben. Verwacht tech, online en veel future.
Reageer op artikel:
Tech at Museumnacht
Sluiten