Daniel Koster
Daniel Koster 25 nov 2015

Tech Tats; futuristische tijdelijke tatoeages die tegelijkertijd (bio)wearables zijn

Tatoeages zijn een manier om ons lichaam te versieren en extra betekenis mee te geven. Echter kan de tatoeage ook worden toegepast voor andere doeleinden, zoals om je gezondheid te monitoren of bankgegevens op te bewaren. Dit is in ieder geval een nabije toekomst met de Tech Tats van Chaotic Moon.

Tijdelijke tatoeages die informatie kunnen opslaan

Laten we je meteen geruststellen, de tatoeages waar het over hebben zijn tijdelijk. Ze werken als volgt. Geleidende inkt wordt gebruikt zodat het mogelijk is om via de tatoeage een elektriciteitscircuit tot stand te brengen. Door hier een kleine sensor aan toe te voegen krijg je een futuristische tatoeage welke tegelijkertijd een primitieve printplaat is. De tatoeages worden hierdoor door de ontwikkelaars ook wel biowearables genoemd. Naast dat dit er tof uitziet zijn de mogelijkheden hiermee divers en zeker nuttig!

Toepasbaarheid

Chaotic Moon wil de Tech Tats bijvoorbeeld voor medische doeleinden worden ingezet. Door informatie te verzamelen omtrent jouw hartritme, lichaamstemperatuur en meer kan de tatoeage jouw gezondheid monitoren. Dit kan naar jouw dokter worden doorgespeeld en die kan dan van afstand zien hoe het met je gaat. Zo kan het van tevoren worden opgemerkt als iemand bijvoorbeeld grieperig is en ziek gaat worden. Ook kan allerlei persoonlijke informatie in de printplaat worden verwerkt. Op die manier heb je geen ID-kaart meer nodig. Of zou je met je tatoeage kunnen betalen bij de supermarkt of geld uit de muur kunnen trekken bij de bank.

Toffe toepassingen

Wij worden enthousiast van de Tech Tats. De toffe en handige toepassingen van de tatoeages die er ook nog tof uit zien zou best wat kunnen betekenen voor de toekomst. Volgens de ontwikkelaars is het ook niet enkel een droom maar iets wat werkelijkheid gaat worden en in de toekomst wordt geperfectioneerd. Wie weet lopen we allemaal binnen een jaar of tien met dergelijke tijdelijke tatoeages rond, of zien we technologie op een soortgelijke manier worden toegepast! Prijzen zijn nog niet bekend, maar de Tats zouden betaalbaar zijn en in voordeelverpakkingen worden verkocht zoals bij pleisters bijvoorbeeld het geval is!

Reageer op artikel:
Tech Tats; futuristische tijdelijke tatoeages die tegelijkertijd (bio)wearables zijn
Sluiten