Ontbytes: techbedrijven maken statement tegen extreem rechts in de VS, LinkedIn krijgt nieuwe functie en meer

Niets is lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de kopieerapparaat. Met vandaag onder andere de acties van grote techbedrijven tegen extreem rechts.

Grote techbedrijven staan op tegen rechts extremisme

Na de protesten en aanslag in de Amerikaanse stad Charlottesville hebben verschillende techbedrijven accounts verwijderd en andere acties ondernomen tegen rechtse extremisten uit de VS. Zo sloten Facebook en Instagram bijvoorbeeld het account van de rechtse extremist Christopher Cantwell. Hij was ook aanwezig in Charlottesville. Cantwell werd bekend door het filmpje van Vice waarin hij te zien is in een ultranationalistische demonstratie.

Ook Spotify greep in en haalde verschillende ‘haatbands’ offline. Verschillende leiders uit de techsector spraken zich uit over het geweld in Charlottesville, waaronder Apple’s CEO Tim Cook in een interne brief en in een tweet, en Mark Zuckerberg op zijn eigen Facebook pagina.

LinkedIn wil meer video’s zien

LinkedIn wil dat gebruikers zoveel mogelijk delen op hun platform. Daarom werkt het bedrijf aan een videofunctie voor de mobiele app. Op dit moment is de functie alleen nog maar beschikbaar voor zeer frequente gebruikers, maar daar zal snel verandering in komen.

LinkedIn wil stimuleren dat gebruikers videos op het platform posten met bijvoorbeeld hacks die helpen om productiever te werken of een video van een interessante conferentie. Eerder kon je al wel een video toevoegen vanuit je fotobibliotheek, maar nu wordt het dus ook mogelijk om via een klik op de knop een video te maken en direct op het platform te delen.

Charlottesville

Apple investeert fors in tv-series en tv-shows

Apple trekt voor de komende twaalf maanden een miljard dollar uit voor het produceren en aankopen van tv-series en -shows. Apple kan op die manier een serieuze concurrent worden van Netflix en Amazon.

Volgens bronnen van The Wall Street Journal gaat het om ongeveer tien series of shows in totaal. Apple heeft tot nu toe nog geen bevestiging gegeven over het toetreden tot deze markt. Apple bracht al wel twee eigen televisieshows uit; Planet of the Apps en Carpool Karaoke.

Snackbyte: een zespotige robot

Waarom een robot met twee poten maken als een robot met zes poten veel behendiger is? Hexa, zoals de robot heet, is behendig en zelf te programmeren. De robot is vanaf februari 2018 te koop via Kickstarter voor een prijs vanaf 499 dollar.

Reageer op artikel:
Ontbytes: techbedrijven maken statement tegen extreem rechts in de VS, LinkedIn krijgt nieuwe functie en meer
Sluiten