Daniel Koster
Daniel Koster Tech 7 nov 2016

Heerlijke tv: techfans die in 1995 dol-enthousiast van Windows 95 worden

Je zou het bijna vergeten, maar het was Microsoft die met Windows de fundering voor de huidige besturingssystemen legde. Vooral als je kijkt naar Windows 95. Dat was in de jaren negentig een heerlijk besturingssysteem, maar ziet er met een huidige, moderne bril verschrikkelijk uit. Dan is Windows 10 écht een verbetering..

We <3 Windows 95

Dat is trouwens geen aanval. Want ook wij waren dolblij met Windows 95. Die startbalk, legendarisch. Net zoals ‘Pinball’ overigens. Maar hoe werd Windows 95 in 1995 door Microsoft gepresenteerd? En hoe werd het systeem ontvangen?

Je moet er namelijk altijd voor zorgen dat het publiek wordt overtuigd. Die maakten toen nog gebruik van DOS. Een ander legendarisch besturingssysteem waar we het nu even niet over gaan hebben.

A walk down memory lane

Ons favoriete stukje is de presentatie van Windows 95 waar Bill Gates en Jay Leno samen op het podium staan. Ze lopen elkaar in de maling te nemen met een paar ouderwetse grappen en grollen. Dat stukje vind je trouwens net na zeven minuten:

Dit was niet de enige manier waarop er aandacht aan Windows 95 werd besteed. Zo kon je leren hoe Windows 95 werkte met Rachel en Chandler van Friends. Dat we nu nog van het besturingssysteem houden is geen geheim. Zo zijn er zelfs mensen die Windows 95 op een Apple Watch zetten.

Reageer op artikel:
Heerlijke tv: techfans die in 1995 dol-enthousiast van Windows 95 worden
Sluiten