Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 14 mei 2018

Technics Ottava CS-C50: kleine speakers kunnen ook krachtig zijn

Over het algemeen is het zo dat hoe groter een speaker is, hoe meer volume en power je ervan kunt verwachten. Verschillende speakermakers hebben echter met succes gedemonstreerd dat ook kleine speakertjes met behoorlijk wat kracht kunnen komen. Eén van deze bedrijven is Technics met hun nieuwe Ottava SC-C50. De speaker maakte zijn debuut tijdens de 2018 Audio Show in München en is naast krachtig ook nog eens een lust voor het oog.

Speakers links, rechts en in het midden

Om je kamer te vullen met lekkere klanken is de speaker uitgerust met drie tweeters, drie midrange drivers en een subwoofer. De speakers zijn gericht naar links en rechts en ook in het midden heb je speakers om voor een stereo effect te zorgen. De drie tweeters zijn weer goed voor een frequentie van maximaal 50 kHz, wat je als mens niet eens kan horen.

Technics Ottava S CS-C50 speaker

Automatisch aanpassen aan de ruimte

Omdat de akoestiek in alle kamers weer anders is is de Ottava CS-C50 uitgerust met drie verschillende presets, zodat je de beste optie voor je kamer kunt kiezen. Technics is echter zeer serieus over het leveren van goede kwaliteit muziek, dus gaat het apparaat ook zelf voor je aan de slag. Via de ingebouwde microfoon en de Space Tune feature worden de settings nog verder automatisch geoptimaliseerd voor de ruimte.

Speaker met Spotify en Google Assistant

Handig aan het speakertje is dat je makkelijk muziek kunt luisteren via Spotify, Tidal en Deezer. Ook internetradio wordt ondersteund, als je even geen zin hebt in je eigen afspeellijsten. Daarnaast komt hij met ingebouwde Chromecast ondersteuning.

Als je hem koppelt aan een andere speaker die Google Assistant ondersteunt, kun je ook heerlijk via spraakopdrachten je muziek regelen. Het kleine dingetje kan verder ook hi-res audio afspelen, waaronder PCM formats zoals WAV en FLAC tot 384kHz/24-bit. Ook DSD is van de partij in 2.8MHz en 5.6MHz formats.

Over de prijs is helaas nog niks bekend, maar we weten wel dat het apparaatje er in oktober aan zou moeten komen. Tot die tijd vind je misschien ook deze nostalgische retro-tv speaker interessant. Hij ziet er niet even gelikt uit als de Ottava, maar komt met een hele andere retro charme.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Technics Ottava CS-C50: kleine speakers kunnen ook krachtig zijn
Sluiten