Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 24 mrt 2020

Technologiebeurs Computex het volgende event dat wordt uitgesteld

In navolging van zo’n beetje elke grote beurs ter wereld, is het ook het jaarlijkse Computex-evenement uitgesteld. Waar dit evenement normaal gesproken eind mei, begin juni wordt gehouden, komt het in 2020 een paar maanden later.

Dit jaar stond Computex gepland om tussen 2 en 6 juni te worden gehouden. Maar door de wereldwijde problemen rondom het coronavirus en de verwachting dat nog wel een tijdje aanhoudt, is besloten om het evenement naar september te verplaatsen.

Computex schuift door naar september

Computex wordt nu van 28 tot en met 30 september gehouden. Daaruit blijkt niet alleen dat de datum is verschoven, maar dat het evenement ook minder lang duurt. Het wordt namelijk met een tweetal dagen ingekort. Dit liet de organisator van het evenement weten via een persbericht. Het evenement wordt wel nog altijd gehouden in de Taipei Nangang Exhibition Center in de Taiwanese hoofdstad Taipei.

Computex 2019
Computex 2019 (Afbeelding: Computex)

In het verleden werden er op de Computex verschillende grote aankondigingen gedaan door Aziatische bedrijven. Met name voor bedrijven als MSI en ASUS is het een belangrijk evenement, waar verschillende grote aankondigingen worden gedaan. De kans is nu aanwezig dat dat soort aankondigingen digitaal worden gehouden. Voor de mensen die het evenement vooral bezoeken om op die manier inkopen te doen of orders te plaatsen, komt er soort online markt waar dit gedaan kan worden.

Tegelikertijd hoopt de organisator van het evenement eind september alsnog van meerwaarde te zijn. Zo wil het zich richten op alle vooruitgang die geboekt wordt op het gebied van 5G en de bijbehorende communicatiemogelijkheden, smart solutions, gaming en aandacht voor startups via het speciale platforn InnoVex. Hoewel de verwachting is dat de wereld eind september er weer iets normaler voor staat, is het op dit moment ook nog een geval van koffiedik kijken hoe alles straks is. Wil je meer lezen over wat er vorig jaar zoal werd onthuld? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Technologiebeurs Computex het volgende event dat wordt uitgesteld
Sluiten