Daniel Koster
Daniel Koster 20/07/2015

De technologische wereld van maandag 20 juli

Waar we het weekend net achter ons hebben gelaten is de maandag alweer ten einde. Het was een dag vol nieuwswaardige gebeurtenissen die wij uiteraard niet aan je voorbij willen laten gaan. In het volgende vind je alle belangrijke dingen die zich in de technologische wereld van maandag 20 juli hebben afgespeeld.

Snapchat kent nu 2 miljoen actieve Nederlandse gebruikers

Dat Snapchat goed boert is geen geheim. Deze cijfers laten echter wel heel duidelijk zien dat het goed gaat met het bedrijf. Waar Snapchat vorig jaar nog geen miljoen gebruikers had, kennen ze nu al meer dan twee miljoen actieve gebruikers. Jongeren zijn het grootste percentage gebruikers, zoals je hier kunt lezen.

Tesla komt met diverse verbeteringen van de S modellen

Het is dan wel nieuws van het weekend, dit mag je toch niet missen. Tesla komt namelijk met allerlei verbeteringen van hun S modellen. Zo kun je nu bijvoorbeeld van nul naar honderd in 2,8 seconden, wat ongelofelijk snel is.

Internetpiraten kunnen in Engeland nu celstraf van 10 jaar oplopen

Engeland wil een forse verhoging van de mogelijke celstraf voor internetpiraten doorvoeren. Waar je op dit moment voor twee jaar vastzit, willen de regering hier tien jaar van maken. Dit geldt dan niet voor de downloader, maar voor mensen die actief films stelen en openbaar maken (voordat ze in de bioscoop te zien zijn). Bron.

Facebook test een knop waarbij je later filmpjes kunt terugkijken

Je hebt af en toe geen tijd om een filmpje te kijken, maar wilt ‘m wel later terugzien. Het is vaak een heel karwei om ‘m weer terug te vinden. Facebook is daarom nu aan het experimenteren met een ‘kijk later’ knop. Als het een groot succes is bestaat de kans dat-ie er daadwerkelijk komt. Lees hier het hele artikel.

Nieuwe Galaxy Tab S2 gelanceerd

Samsung heeft de nieuwe Galaxy Tab S2 aangekondigd. De nieuwe tablet is flinterdun en kent twee afmetingen, 8,4 en 9,7 inch. Wat vooral de aandacht heeft getrokken is het aangekondigde AMOLED-scherm. Deze worden weinig gebruikt bij tablets maar zorgen voor betere weergave-prestaties. Check alle specificaties van de S2 hier.

PayPal en eBay gaan scheiden

Één van de grootste samenwerkingsverbanden in de tech-wereld komt officieel ten einde. De scheidingspapieren zijn aangevraagd en PayPal en eBay zullen weer alleen door het leven gaan. PayPal zal hierbij los naar de beurs gaan en eBay zal weer in zijn eentje de strijd met Amazon aan moeten gaan. Lees op Mashable een uitgebreid artikel over de twee tech-giganten en hoe het nu verder moet.

Hyperlapse: de app om gave timelapses mee te schieten

Hyperlapse, de applicatie van Microsoft om gave timelapse-video’s mee te schieten, is officieel uit de bèta en klaar voor gebruik. Dit kan op elk Android-apparaat en uiteraard met de Windows phone. Check hier hoe de app werkt en waar je ‘m kunt downloaden.

Online en Tele2 gaan gebruik maken van netwerk KPN

Emerce meldt dat Online en Tele2 hebben een langdurig samenwerkingsverband met KPN gesloten. Het netwerk dat KPN heeft aangelegd en van eigen bodem komt staat bekend om zijn prestaties. Nu kunnen de twee andere telecombedrijven gebruik maken van dit netwerk en dus betere kwaliteit aanbieden voor eigen (lagere) prijzen.

LG komt met opvolger LG L Bello

LG heeft de opvolver van de LG L Bello aangekondigd welke de LG L Bello II zal gaan heten. Waar het toestel veel op zijn voorganger zal gaan lijken, zijn er een aantal verschillen tussen de twee. Zo gaat de welbekende knop op de achterkant van het toestel verdwijnen en heeft de frontcamera een tweak gekregen. Check het hele artikel voor alle verandering bij de Bello II.

Huawei ziet haar omzet in eerste half jaar van 2015 met 30 procent stijgen

Waar de winstmarge van Huawei vergelijkbaar is met vorig jaar, zo’n achttien procent, is er dertig procent meer omgezet gedraaid in het eerste half jaar van 2015. Goed nieuws voor het Chinese bedrijf, wat een omzet realiseerde van 26,2 miljard euro. Bron.

Android M wordt Android 5.2, niet 6.0

Google stapte onlangs over op Android Lollipop, oftewel Android 5.0. Waar werd gespeculeerd dat Android M wellicht Android 6.0 zou worden, blijkt dit niet het geval. Dit duidt erop dat de nieuwe Android-versie een update is. Lees hier het hele artikel.

Elke Toyoto Tacoma uit 2016 zal een Go Pro kennen

Toyota is in het huwelijksbootje gestapt met Go Pro. Aan de hand van deze samenwerking zal Go Pro elke Toyota Tacoma van een actiecamera gaan voorzien. Dit is in Rusland bijvoorbeeld redelijk normaal in verband met je verzekering. Zo kun je aantonen dat iets niet jouw schuld was. Lees hier alles over de samenwerking.

Reageer op artikel:
De technologische wereld van maandag 20 juli
Sluiten