Techwear: Google brengt voetballen naar een hoger niveau

Google heeft samen met Adidas en EA aangekondigd een ‘smart clothing’ product te onthullen op 10 maart. Het product maakt deel uit van het enorme Project Jacquard van Google. Techwear staat in dat project centraal.

Met de aankondiging heeft Google dus ook bekendgemaakt met zowel het Duitse sportmerk als de game ontwikkelaar uit Redwood City samen te werken. Er moeten sensoren op kledingstukken komen en die sensoren moeten internetverbinding kunnen gaan maken. Er zijn nog weinig details bekend over de productlijn. We kunnen ervan uitgaan dat de kleding is gemaakt om mee te kunnen voetballen, aangezien specifiek Adidas Football en EA FIFA Mobile met het project samenwerken.

Wat is Project Jacquard van Google?

Het project Jacquard werd door Google opgestart in 2015 en maakt onderdeel uit van de Advanced Technology and Projects (ATAP) divisie van Google. Het idee achter het project is dat je met de hypermoderne kleding apparaten kan bedienen en met bepaalde bewegingen acties in gang zet. Een voorbeeld van zo’n beweging die al in sommige telefoons zit is dat je door te schudden je camera of zaklamp activeert.

Google liet vorig jaar al zien wat er mogelijk is met de Cit-e rugtas. Met de tas kon je je muziek bedienen en het verkeer in de gaten houden. Hij was ontworpen voor mensen die op hun fiets naar hun werk gaan.

Wat is ATAP precies?

Google heeft afgelopen jaren zijn best gedaan om projecten van ATAP op de markt te brengen. Hoewel ATAP vroeger vooral een zelfstandig orgaan was binnen het bedrijf, ligt de divisie nu binnen Google’s organisatie op het gebied van hardware.

Soli, een ander project van ATAP, is een initiatief om met bepaalde gebaren acties te kunnen activeren. ATAP maakt hierbij gebruik van radar-technologie. De functie maakte zijn debuut met de Pixel 4 telefoon van Google. Daardoor kon je bijvoorbeeld je wekker uitzetten zonder je telefoon aan te raken.

Reageer op artikel:
Techwear: Google brengt voetballen naar een hoger niveau
Sluiten