Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 13 dec 2017

‘Saaie’ TED Talk van Elon Musk: over twee jaar slapend naar je werk

Een Ted Talk van Elon Musk zijn altijd interessant en daar brengt de komst van The Boring Company geen verandering in. In een op YouTube geplaatste TED Talk in Vancouver praat hij de wereld weer eens bij over zijn toekomstvisie op welk vlak dan ook.

Ted Talk: autorijden wordt zo chill

Om te beginnen met een uiterst aangename gedachte: slapen in je auto terwijl je bijvoorbeeld naar het werk rijdt. Elon Musk vertelt dat hij ervan overtuigd is dat dit binnen twee jaar kan.

De visionair, zoals we hem toch wel mogen noemen, denkt dat auto’s nooit 100 procent veilig zullen worden, maar dat er wel snel voor gezorgd kan worden dat er nauwelijks nog échte ongelukken gebeuren. “Dan voelen mensen zich comfortabel genoeg om de ogen te sluiten.”

The Boring Company en Trump

Ook heeft Musk het uitgebreid over zijn nieuwe bedrijf The Boring Company, waarmee hij auto’s ondergronds wil verplaatsen via high-tech tunnels. Lees hier meer over The Boring Company. Maar de TED Talk van Elon Musk ging over meer dan alleen auto’s en autonoom rijden. Zo gaf hij uitleg over zijn adviezen aan Donald Trump.

“Ik heb verscheidene bijeenkomsten gebruikt om de komst van immigranten positief te benaderen en klimaatverandering op de agenda te zetten. Dit was anders niet gebeurd. Ik weet niet of er wat mee gebeurt, maar het is nu in ieder geval benoemd.”

Mars en een Tesla-vrachtwagen

Elon Musk zou Elon Musk niet zijn als hij het ook niet even over zijn missie naar Mars zou hebben. “We moeten op verschillende planeten gaan wonen, maar dat gaat niet vanzelf. De mens zal harder moeten werken om technologische vooruitgang te boeken.”

Bekijk de hele TED Talk hieronder. Naast een handvol toekomstvoorspellingen bevat de video ook een eerste glimp van de elektrische vrachtwagen van Tesla en ander interessant beeldmateriaal.

Eén Ted Talk is géén Ted Talk

Tijd over? Besteed die dan aan een van deze tien TED Talks, die je uiteindelijk allemaal gezien moet hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Saaie’ TED Talk van Elon Musk: over twee jaar slapend naar je werk
Sluiten