Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 6 feb 2019

Netflix komt met Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles film

Nickelodeon en Netflix slaan al de handen ineen voor een opvallende samenwerking. Dan hebben we het over de live-action Avatar: The Last Airbender serie. Een project dat op zijn zachtst gezegd controversieel is, zeker na de belabberde live-action film. De animatieserie werd oorspronkelijk door de zender Nickelodeon uitgezonden. Nu gaan de twee mediagiganten samen aan de slag met Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles.

Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles

Daarvan wordt al een tijdje een nieuwe animatieserie op Nickelodeon uitgezonden. Met succes. De serie heeft een opvallend strak en moderne animatiestijl, die sterk afwijkt van hoe we de Teenage Mutant Ninja Turtles al kenden. De stijl doet ergens denken aan de Ducktales reboot, ook al een oudere serie die makeover kreeg vorig jaar.

Viacom CEO Bob Bakish heeft bekendgemaakt dat Nickelodeon Studios en Netflix opnieuw samen gaan werken, voor twee films. De eerste film wordt Loud House, een familie-komedie over een jongetje dat opgroeit met tien zussen. Tof, maar wij kijken vooral uit naar het tweede project. Dat is dus een Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles film.

Check hier de intro voor de serie:

Peperdure commercial en Netflix-budget

Netflix zal zowel verantwoordelijk zijn voor de productie en de distributie. Viacom, het moederbedrijf van Nickelodeon, hoopt dat Netflix-gebruikers na het kijken van de films hun televisie zullen aanzetten om op Nickelodeon de series te checken waar ze op gebaseerd zijn. Een soort peperdure commercial dus.

Hoe dat uit gaat pakken, blijft voorlopig even de vraag. Voor nu hebben fans van animatiefilms in ieder geval een veelbelovend project om naar uit te kijken. De al fantastische animatiestijl van Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles gecombineerd met de gigantische budgetten van Netflix is het ultieme recept voor een groot succes.

Het is nog niet bekend wanneer de twee films beschikbaar zullen zijn. ?Check in de tussentijd: deze Netflix films en series gaan in februari verdwijnen

Variety

Reageer op artikel:
Netflix komt met Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles film
Sluiten