Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 29 okt 2018

Tegen de rode trend in: Bitcoin toont opvallend gedrag

De Amerikaanse aandelenmarkt ging afgelopen week helemaal los, en niet in de positieve zin van het woord. Het regende rode cijfers. Waar Bitcoin normaliter echter investeerders kopzorgen bezorgt, bleef de cryptocurrency dit keer opvallend stabiel.

Bitcoin toont opvallende stabiliteit

Bitcoin bleef rond de 6500 dollar hangen, zonder onverwachte schommelingen of volatiliteit. De munt pakte over de hele week 1 procent erbij. Dat kunnen we helaas niet zeggen van de aandelenmarkt. De Dow Jones Industrial Average dook met drie procent.

Het gemiddelde eindigde donderdag 500 punten hoger na de instorting van de dag ervoor, en op vrijdag dook het gemiddelde weer met meer dan 500 punten. Dat kwam vooral voort uit de tegenvallende kwartaalcijfers van een aantal techgiganten.

De stijgende rente en andere trends zorgden ervoor dat men bang was voor een massale sell-off, die Bitcoin ook mee zou gaan trekken in zijn vrije val. Toch bleef de grootste cryptocurrency dus zeer stabiel, en dat is een ontzettend goed teken.

Bitcoin stabiliteit

Nieuw tijdperk

De bestendigheid van de digitale munt is een nieuw iets. Toen de Dow eerder in oktober inzakte, vloog Bitcoin ook naar beneden. De cryptomarkt leverde toen in totaal 18 miljard dollar van zijn waarde in.

De volatiliteit maakt Bitcoin vooralsnog relatief ongeschikt als betaalmiddel, maar het huidige klimaat belooft veel goeds voor de toekomst. Of eindigt de munt alsnog als digitaal goud, puur in gebruik om waarde op te slaan? Hier lees je waarom (niet).

Ik ken niemand die zegt, ‘Microsoft zakte, ik ga maar mijn Bitcoin verkopen om mijn marges veilig te stellen

Bitcoin heeft sinds het hoogtepunt van eind vorig jaar 65 procent moeten inleveren. Jaar over jaar is de munt echter nog steeds 14 procent in het groen. Door de stabiliteit van de afgelopen maanden lijkt de munt een nieuw tijdperk in te stappen, met een lagere volatiliteit en meer stabiliteit.

In oktober was er slechts één dag dat Bitcoin 5 procent of meer zakte of daalde. In januari en februari waren er meer dan acht van dat soort dagen. Andere cryptocurrencies hielden afgelopen week overigens ook goed vol.

Ether steeg met 0.2 procent in waarde, en XRP met 0.4 procent. Brian Kelly, CEO van BKCM, benadrukt dat investeerders in de cryptomarkt grotendeels los van de bredere markt opereren:

“Ik ken niemand die zegt, ‘Microsoft zakte, ik ga maar mijn Bitcoin verkopen om mijn marges veilig te stellen,” aldus Kelly. Volgens hem heeft Bitcoin zijn bodem gevonden bij 6000 dollar. Waar de doorsnee consument zijn interesse voorlopig verloren is, zijn institutionele investeerders klaar om de markt te betreden.

De toekomst ziet er dus rooskleurig uit, maar hoe nabij is die toekomst? 🤩Check dit: De kip, het ei en de oplossing: ‘Bitcoin gaat 25000 dollar aantikken in 2018’

 

Reageer op artikel:
Tegen de rode trend in: Bitcoin toont opvallend gedrag
Sluiten