Teken je eigen game met Pixelpress!

Toen wij klein waren tekenden we af en toe computerspellen op vellen papier. Als het spel af was, dan deed je alsof je vingertop ‘de held’ was en bewoog je hem over je eigen creatie. Samen met vriendjes zat je lekker te tekenen en kleuren en aan het einde van de middag ‘speelde’ je elkaars getekende spelletjes. Zoiets deden jullie vast ook (of niet, misschien waren wij gewoon een beetje rare kinderen). Op Kickstarter is er momenteel een gaaf project aan de gang waarmee deze kinderfantasie realiteit wordt: Pixelpress!

In theorie hoef je alleen wat lijnen te trekken om een lay-out van je game te maken. Fotografeer je plattegrond met de iPad of iPhone en Pixelpress maakt er een speelbaar geheel van, daarna kun je het level inkleuren, zodat het er ook nog eens leuk uitziet.

Het plan is érg ambitieus – de makers geven zelf ook toe dat bijna alles in het bovenstaande filmpje een concept is – maar wat is het een goed idee! Als dit project nostalgische gevoelens bij je aanwakkert: hier kun je alvast de papieren downloaden die je nodig hebt om een spel te tekenen.

Reageer op artikel:
Teken je eigen game met Pixelpress!
Sluiten