Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 4 dec 2018

Tekken 7-speler wordt wereldkampioen met Panda

Afgelopen weekend werd in Amsterdam de Tekken World Tour finals gehouden. Oftewel, het wereldkampioenschap in Tekken 7. Over de hele wereld kwamen de beste spelers bij elkaar om te strijden om de winst. De titel ging uiteindelijk naar de Zuid-Koreaanse speler Hyeon-ho “Rangchu” Jeong. Hij was tijdens de dag de grote underdog, maar wist de winst uiteindelijk te pakken. En dat met een personage waar je het nooit van zou hebben verwachten: Panda.

Tekken 7-wereldkampioen met Panda

Panda wordt een beetje gezien als een funny personage in de wereld van Tekken. Het is een alternatief op Kuma, de beer die al lang mee draait in de serie, maar ook niet echt populair is. Als je Tekken wilt spelen, dan kies je toch snel voor de stoere vechtersbazen waarmee je flink los kunt gaan. Rangchu stond ook niet echt op de kaart van kanshebbers. Hij verdiende zijn plek in de Tekken World Tour finals doordat hij bij verschillende toernooien hoog eindigde, zonder overigens te winnen.

Rangchu begon overigens ook niet heel erg goed en kwam uiteindelijk in de Loser brackets terecht. Vanuit die positie kon hij zich echter omhoog vechten en uiteindelijk alsnog een plek in de finale bemachtigen. Daar nam hij het op tegen Devil Jin van de Zuid-Koreaanse speler Byeong-mun “Qudans” Son. Qudans won de Tekken World Finals vorig jaar en met de relatief zwakkere Panda leek Rangchu op papier kansloos.

Tekken 7

Maar dat is misschien wel het mooiste van competitieve esports. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. In een strijd van een half uur kwam Rangchu uiteindelijk als de winnaar naar boven. De onderstaande video laat het prachtig zien. Als een half uur te lang is, bekijk dan zeker de laatste drie minuten, het is heerlijk om te zien.

Wil je meer weten over gaming? Bezoek dan onze speciale gamingpagina hier.

Reageer op artikel:
Tekken 7-speler wordt wereldkampioen met Panda
Sluiten